Qysh Me i Zgjidhe Problemet me te Dashurin?

Vajza, perballuni! Djemte kane sjellje te keqija qe duhet zgjidhur. Sjellje si kur nuk ju degjojne, nuk kane kohe per te shpenzuar me ju, behen te padurueshem, etj.

Mirepo per t’i zgjidhur problemet me te dashurin duhet te shikojme te rregullojme disa gjera si p.sh: te dalim se bashku, fjala ‘Te Dua’, sjelljet e papjekura, komunikimi etj.

1. Planifikoni kohen kur duhet shpenzuar me partnerin tuaj dhe me shoqerine. Edhe kur jeni shume te zene, mundohuni te gjeni kohe, por mos e merrni si obligim.

Shpenzoni kohe me shoket apo shoqet tuaja – edhe kjo eshte e nevojshme per ju.

Gjeni ndonje gje te perbashket qe keni, ndonje hobi apo dicka te perbashket.

2. Te thuash ‘Te Dua’

Thuani atij te dua… me siguri do te pergjigjet.

Beni te kuptoj se sa e rendesishme eshte te degjosh fjale si p.sh: Te dua… sepse disa meshkuj preferojne ta tregojne dashurine me vepra dhe nuk e verejne qe femrat duan te degjojne ‘Te Dua’.

3. Ftojeni ne darke apo diku tjeter, sidoqofte.

Kjo do te bej qe te shtohet komunikimi dhe lejoni qe ai te filloje biseden. Mos e injoroni sepse situata do te keqesohet, vetem sqaroni atij se ty te lendon duke pritur qe ai te flase me ty.

Verejtje:
Dashuria merr kohe.
Mirekuptimi merr durim.
Mos u dorezoni per diçka qe ja vlen te luftohet.
Kurre mos u dorezoni per dike qe nuk ju shkon dita pa menduar.
Mos u perpiqni gjithmone te rregulloni gjerat, lejoni qe edhe ai ta bej kete ndonjehere.