Qysh Me i Shumzu Numrat me Presje Dhjetore?

Shumezimi ndonjehere mund te jete i veshtire, sidomos ai me presje dhjetore. Ne kete artikull do mesoheni se si te shumezoni 2 numra me presje dhjetore, ne kete rrast 0.43×0.06

Rreshtojini nurmat

Injoroni presjet dhjetore, dhe shumzojini si zakonisht

Shiqoni sa numra ka pas presjes dhjetore. Ne kete rrast i kemi 4 – 4,3,0 dhe 6. Pasi qe 258 ka nje numer dhjetor te “imagjinuar” pas numrit te fundit, 8, levizeni piken e numrit dhjetor per kater here, dhe keshtu behet . 258

Ne hapsiren qe ju ka mbetur vendosni je 0

Keshtu, 0.43×0.06=0.0258

 • sen skam kupptuu

  • Guest

   shum e thjesht ke

 • sen skam kupptuu

  • Guest

   shum e thjesht ke

 • fitore

  nese ka mundsi mem tregu qysh mblidhen numrat me presje dhjetore

 • albulena aliaj

  jam bosse

Qysh me kuptu pasqyrimin matematik?

Qysh me kuptu ligjin e thyerjes së dritës?