Qysh Me i Shfrytezu te Gjitha Berthamat e Procesorit ne Windows 7?

Shumica e lojerave dhe programeve te renda kerkojne kapacitet te madh te procesorit, pra fuqine e procesoreve shumeberthamesh. Ne disa raste Windowsi nuk i aktivizon te gjitha berthamat, ose i aktivizon te gjitha por jo ne kapacitetin maksimal te punes se tyre.Per ti shfrytezuar te gjitha berthamat e procesorit, duhet e veproni si ne vijim.

Shkoni ne menyne  Start dhe ne search box shkruani  msconfig.exe. Klikoni opcionin Run the program as Administrator.

msconfig.exe

Klikoni tabin Boot dhe zgjedhni Advanced Options.

Boot - Advanced Options

Vendosni tik ne Number of processors. Zgjedhni numrin e berthamave qe deshironi ti keni gjithmone aktive dhe klikoni Ok.

Number of Processors

Klikoni Restart per te ruajtur ndryshimet.

Restart

 

  • dashnim

    Pershendetje pse tek un po ma qet vetem 1 procesor,,kurse nje dit me heret mi qitke qe i kom pas 4 procesora,perndryshe un e kam llaptopin i5

Qysh me konvertu një dokument nga PDF në Word përmes “Google Docs”?

Qysh me konvertu një dokument nga PDF në Word përmes metodës “Adobe Acrobat”?