Qysh Me i Ndihmu Një Personi të Sëmurë me u Ndi më Mirë?

Keni ndonjë shok ose antar të familjes i cili është duke u ndier i sëmurë? Provoni hapat në vazhdim që ti bëni ata të ndihen më mirë.

Ndihmoni ata me detyra të thjeshta, të tilla si detyrat e shtëpisë ose për t’i pastruar enët. Mos i bëni ata të ndihen se ju jeni duke bërë çdo gjë për ta dhe ata nuk janë në gjendje për të ndihmuar.

Bëni diqka që ky person të ndihet psiqikisht më mirë. Pergaditjuni atyre një tas me supë, medikamente për kollë ose dicka që do ta bënte të ndihet më mirë.

Bisedoni me atë dhe shoqërojini. Mos i pyetni ata nëse ndihen mirë, flit me ta normalisht dhe sigurohu që ata nuk ndihen të vetmuar ose të mërzitur.

Nëse ti nuk mundesh të jesh aty çdoherë, dërgojini disa lule ose fruta. Momentin kur ju shkoni, ata mund t’i shikojnë lulet dhe do të kujtohen që ju kujdeseni për ta.

Nuk është gjithmonë mirë të gënjeni, por ajo ndonjëherë i bënë që të ndihen më mirë. Jepini atyre disa medikamente dhe jeni i mirë. Thuani atyre që duken mirë dhe ndihmojuni.

Pyeteni personin se çka mund të bëni për të. Nëse ju kërkojnë dicka mundohuni që të jepni maksimumin tuaj.

Bëhuni të kujdesshëm edhe nëse shqetsoheni se gjendja e tyre është e keqe mos lejoni që ata të dinë për këtë, ofrojuni vetëm fjalë të mira dhe pozitive.