Qysh Me i Ndihmu Femijet te Jene me Aktiv ne Sport?

Ju mendoni se femiu juaj duhet te jete me aktiv ne sport? Ketu jane disa sugjerime nga ne qe t’i ndihmoni atyre te jene me aktiv.

Behu Modeli i tyre. Nese ju jeni vete aktiv, ata mund te binden qe te jene aktiv si ju. Ju mund te shkoni per ecje dhe gjera te tjera.

Kuptojeni femiun tuaj. Ketu jane arsye te tjera psikologjike qe ndoshta mund te shpjegohen pse femiu juaj nuk eshte aktiv perpos “lazdrimit”. Kjo mund te jete qe femiu juaj nuk ndihet i lire qe te luaj sporte. Ju duhet ta bindni femiun tuaj qe ai te jete aktiv.

Bejeni per femiun tuaj, jo per cfare ju deshironi. Ju kurre nuk duhet ta detyroni femiun tuaj te beje dicka me force qe mendoni qe eshte e mire per ta. Kjo vetem do te kete efekt te keq.

Tregojini per pergjegjesite per kafshet. Nese keni nje qen, tregojini femiut tuaj per qenet dhe cfare i ben ata te lumtur. Psh shkoni per ecje. Kjo mund te jete shume e thjeshte dhe bindese qe femiu juaj te jete me aktiv ne sport.

Ecni per ne shkolle. Femijet tuaj mund te shkojne ne shkolle me ecje dhe kjo do te ishte nje ushtrim i mrekullueshem i mengjesit.

Ndertoni interesat e tyre. Ketu nuk ka arsye pse ju nuk mund te krijoni nje aktivitet qe eshte i bazuar ne televizion te femijve ose per ndonje loje te kompjuterit. P.sh. femiu juaj e pelqen nje film vizatimor. Pse nuk punoni se bashku qe ta shkruani nje teme te vogel? Ketu ka shume menyra per ta perdorur kete, ju vetem duhet te perdorni pak imagjinate per t’i larguar ata nga televizioni ose kompjuteri.