Qysh Me i Ndihmu Dikujt me u Ndi me Mire edhe Nese ka Marre Note te Keqe?

Ka mare ndonje shok/shoqe i juaj ndonje note te keqe dhe ndihet keq? Ja ku jane disa menyra se si ta beni ate te ndihet me mire.

Mos i thuani gjera si: Mire ti e ke bere me te miren ose dicka kesi lloji. Kjo do te thote qe me e mira e tyre nuk eshte e kenaqshme. Ti mund t’i thuash dicka si “cdo kush bene gabime”. Jo cdo kush do t’a mare ate qe deshiron.

Pyetni ata se ne cilen pjese kane pasur veshtiresi. Ndihmojuni atyre ne ndonje pyetje. Pyetni ata nese do t’ju duhej ndime nga ju. Mos i lejoni ata te thone “une e urrej kete profesor.” Kjo nuk i ndihmon studentet te mesojne kur atyre nuk i pelqen profesori. Eshte e lehte qe njerezit ta fajsojne profesorin qe t’i merr pergjegjesite e tyre qe nuk jeni te koncentruar ne klase.

Mbeshtetini keta persona. Askush nuk deshiron qe te marre nota te keqija, sidomos nese ata ndihen se kane punuar shume. Beni ata ta dijne qe ju jeni aty per t’i ndihmuar dhe se jeni te sigurte qe ata do ta bejne me mire heren tjeter. Tregojuni se nuk eshte fundi per ta, ata kane shume mundesi per t’i permiresuar. Poashtu perkujdesu qe ata te mos ndihen keq.