Qysh Me i Ndalu Programet qe Hapen ne Startup?

Sa me shume programe qe instaloni ne kompjuter, mund te ju duket qe kompjuteri merr me shume kohe per te startuar me Windows. Shume programe vendosen automatikisht ne listen ‘startup’ dhe startojne menjehere me ndezjen e kompjuterit.Per disa programe si antiviruset dhe firewallet eshte mire te startojne menjehere me startimin e kompjuterit. Por disa te tjere mund te jene duke punuar ne prapavije pa nevoje. Per ti larguar keto programe klikoni Start -> Run dhe shkruani komanden msconfig.exe

01_starting_msconfig

Shkoni te tabi Startup, dhe caktoni programet te cilat duhet te startojne me startimin e windowsit.

02_turning_off_startup_programs

Pasi te klikoni OK do te ju shfaqet dialogu per ristartimin e kompjuterit. Ndryshimet do te kene efekt pasi ta ristartoni kompjuterin, qofte nese e beni menjehere apo dikur me vone nuk ka rendesi.

03_restart_dialog