Qysh me i mirëmbajtë flokët gjatë verës?

floket gjate veres

Rregulli numër 1: Vaji nuk është i mirë për të mbrojtur flokët gjatë verës

Sipas disa specialisteve franceze, duhet të mos përdorim asnjë lloj vaji për floket. Ato edhe pse mund të përmbajnë substanca mbrojtëse kundër rrezeve UV (ultra-violet) kanë tendencë që t’i shkelqejnë flokët dhe për pasojë ato të djegen më shumë. Sipas tyre duhen përdorur më shumë produktet në formë xheli apo qumshti, të cilat veprojnë në thellësi. Ato i mbrojnë më mirë dhe për një kohë të gjatë.

Rregulli numër 2: Lërini flokët të pushojnë

Jo vetëm ju, por edhe flokët tuaj kanë nevojë për pushime. Lërini ato të lëshuara ose kapini lehtë në mënyrë që të mos i prekni shpesh. Ato që s’mund ta bëjnë dot këtë, të mundohen të mos i shtrëngojnë fort flokët kur i mbledhin dhe bishtin mos te kapin në maje të kokës.

Rregulli numër 3: Perdorni shampo cilësorë dhe maska për flokët

Pasi të vini nga plazhi përdorni shampot dhe maskat e përshtatshme për flokët tuaja. Trajtojini flokët në thellësi dhe mos i shperlani shumë në mënyrë që produkti të japë më shumë efekt. Mund ti sperkatni edhe me pak ujë deti dhe flokët do bëhen më të shëndetshëm. Duke aplikuar të tilla maska dhe duke i mbështjellë gjatë plazhit, edhe flokët tuaja do bëjnë pak pushime.

Kujdesuni më shumë për flokët dhe do dukeni edhe më të bukura.

Burimi: ikub.al

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME