Qysh Me i Mbledhe 5 Numra te Njepasnjeshem Shpejt?

Mund te vendosni bast me dike apo te i impresiononi profesorin e matematikes. E gjithe kjo mund te behet duke i mbledhur 5 numra te njepasnjeshem me metoden me poshte.

Zgjedhni 5 numra te njepasnjeshem. Te themi se shoket tuaj zgjodhen numrat 51, 52, 53, 54, dhe 55.

Gjeni numrin e mesem. Ne kete rrast numri i mesem eshte 53.

Shumezojeni ate numer me 10 (53*10=530).

Pjestojeni shumen me 2 (530/2=265).

Pra ketu e keni zgjidhjen. Mund te beni dhe proven qe ta vertetoni.

 • bet

  pse nuk e beni me thjesht, numrit e mesit e shumzojm me 5 edhe qaq u kry 😛

  • wazza

   ma shpejt e shumzon me 10 edhe e pjeston me 2 se me shumzu me 5 , 101,102,103,104,105 numri i mesit osht 103•10=1030/2=515 , se me shumzu me 10 veq ja shton ni zero e tani veq e ndan en 2 pjes , besoj qe kesh i kjart

 • wazza

  ma shpejt e shumzon me 10 edhe e pjeston me 2 se me shumzu me 5 , 101,102,103,104,105 numri i mesit osht 103•10=1030/2=515 , se me shumzu me 10 veq ja shton ni zero e tani veq e ndan en 2 pjes , besoj qe kesh i kjart

Qysh me bo punim me ngjyra?

Qysh me festu ditën e numrit Pi (π)?