Qysh Me i Fsheh Ikonat nga System Tray?

Programet qe jane te hapura dhe punojne ne prapavije zakonisht shfaqen ne pjesen e poshtme djathtas te desktopit. Nese deshironi ti largoni keto ikona te mos shihen, duhet te beni nje editim te thjeshte ne regjistrat e kompjuterit tuaj.

Klikoni ne butonin Start, dhe ne search box shkruani “regedit” dhe shtypni Enter.

Kjo do te hape dritaren e regjistrave te Windowsit. Navigoni deri te pjesa HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

Klikoni me tastin e djathte mbi pjesen e djathte te dritares dhe krijoni nje DWORD(32) bit value.

Emrojeni si  “NoTrayItemsDisplay” me pas hapeni dhe jepjani vleren 1

Ristartoni kompjuterin dhe do te shihni se ikonat me nuk duken.

Per ti kthyer seirsh ikonat, duhet qe ne vend te vleres 1 ta beni 0.