Qysh me i ditë përfitimet nga shalqiri?

Shalqiri është një frut, për të cilin mendojmë se duhet konsumuar vetëm verës, për shkak të freskisë që na jep kur e konsumojmë. 

Ekspertët e ushqimit kanë radhitur pesë arsye, për të cilat duhet ta konsumojmë shalqirin, dhe jo vetëm në verë.

Ja 5 arsyet për të cilat, shalqiri nuk duhet të mungojë në dietën e askujt

1.Sepse përmban likopenë aq sa konkurron për kurorën me domatet

2.Likopenët janë një faktor i rëndësishëm në botën e ushqimit. Janë super antioksidantë që kundërshtojnë radikalet e lira dhe ndihmojnë për të mbrojtur organizmin nga tumoret dhe sëmundjet kardiovaskulare, sipas specialistëve.

3.Sepse lehtëson dhembjen e muskujve

4.Sepse i bën mirë zemrës dhe enëve të gjakut dhe ndoshta kundërshton grumbullimin e yndyrës.

5.Sepse shalqiri është një produkt i fuqishëm dhe efikas në heqjen e etjes

6.Sepse është një burim i shkëlqyer vitaminash.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME