Qysh Me Hipnotizu Vetveten?

Çdokush shkon ne nje gjendje hipnotizuese shume here gjate dites pa qene i vetedijshem per kete. Ne kalojme hipnozen kur ngasim nje veture apo kur shikojme televizor. Sa here qe shkojme ne gjendje hipnotizuese ne kemi potencialin per ta bere kete ‘fenomen’ ne te miren tone. Kjo eshte koha kur hipnoza vjen ne loje.

Ne vend qe te lejojme qe hipnoza te ndodh ne menyre spontane tek ne ose te lejojme nje hipnotizues profesional te shkaktoj hipnotizimin tek ne, ne mund te vijme vet te kjo gjendje dhe t’i shkrijme keto energji drejte nje qellimi qe kemi caktuar. Vet-hipnotizimi eshte arme ekstrem e fuqishme dhe nese kombinohet me sugjerimet e duhura hipnotizuese, mund te shkaktoje ndryshime te pabesueshme tek ne. Perderisa kemi mesuar teknikat e vet-hipnotizimit, ju do t’i mbani ato per te rritur motivimin tuaj, besimin tuaj, te ndalni cigaren apo edhe te humbni peshe. Mirepo per te ardhur deri aty, duhet ndjekur disa sygjerime.

Pergaditja

Pergaditni mendjen dhe trupin per kete sesion. Keshillohet te jeni ne gjendje te mire mentale. Sa me te hareshem te jeni, aq me shume do te keni sukses ne mendjen tuaj. Nese jeni ne disponim te keq apo te nervozuar, kjo mund te kete efektin e kundert te deshires tuaj.

Koncentrimi

Koncentrimi mund te arrihet duke u fokusuar ne ndonje objekt si: poster hipnotizues, monedhe, medalion apo ndonje mjet tjeter fiksues. Ky trik mund te ndodh edhe duke mbyllur syte duke u fokusuar ne driten e zeze te syve.

Relaksimi

Ndoshta do t’i perseritni keto sugjerime nese eshte e nevojshme. Çelesi eshte te kryeni relaksimin.

“Jam i qete. Asgje nuk eshte e rendesishme me. Nuk degjoj ndonje gje perveç zerit tim. Duart dhe kembet jane elastike. Jam duke marre fryme qete, rregullisht. Ne çdo frymemarrje, une me shume e me shume i dorezohem gjendjes se relaksuar. Lere te shkoje. Lere te ndodh. Jam i relaksuar dhe ne kontroll. Mendimet e mia jane te paqendrueshme. Ndihem teresisht gjalle”.

Objektivi

“Ndihem i lire. I relaksuar. Asgje nuk mund te me hutoje. E degjoj vetem zerin tim. Une do te shkruaj ne leter çdo gje qe tani do t’i sygjeroje vetes time. Çdo fjale e imja do te regjistrohet ne ndergjegjjen time. Une do t’i bindem komandave. Nuk mundem, as nuk dua, te veproj ne ndonje menyre tjeter. Do t’i bindem”.

Qysh me u zgju nga gjendja e hipnotizuar:

“Ndjeje. Fuqia eshte duke u kthyer ne trupin tend. Duart dhe kembet tuaja jane me elastike dhe te afta ne levizje. Jane duke levizur tani. Ju jeni duke u mbushur me fuqi dhe energji. Do te numeroj deri ne tre. Ne tre, do t’i hap syet dhe do te jem teresisht i zgjuar, i mbushur me energji…Nje…Dy…Tre”.