Qysh Me Gjet Arsye per Vonesen?

Disa njerez zgjohen para se alarmi i tyre te ndalet dhe jane te eksituar per te nisur nje dite te re. Mire, keta jane qenie shum te ralla. Shume here njerzit zgjohen vone per nje pune te rendesishme ose takim, ose per diten e pare te shkolles, keshtu qe ata duhet te gjejne ndonje arsye te mire qe jane vonuar.

Personin me te cilin flisni shikojeni ne sy.

Disa nga arsyet jane “Une isha rruges per ne pune, por nje djale ne rruge me ka derdhur kafe ne mua, dhe eshte dashur te kthehem qe te nderohem” ose “Isha duke e ndihmuar nje njeri me nevoja” ose ” Taxi me ka derguar ne nje vend te gabuar.”

Uluni drejt dhe shikojeni ne fytyre personin te cilit do t’i thuani ndonje justifikim. Mos e shtremberoni shikimin larg nga personi me te cilin jeni duke biseduar. Flisni me nje ton te cilin deshironi t’i kerkoni falje.

Pergjigjuni atij personi me respekt dhe flisni ngadale por me besim. Mos belbezoni dhe mundohuni te jepni ndonje kompliment personit nese situata eshte e pershtatshme.

Pergjigjuni shpejte qe ta vertetoni se juve ju vjen vertet keq. Mos e lejoni personin qe te mendoj se ju jeni duke bere nje plan per te kerkuar falje.