Qysh Me Formatizu Kompjuterin me XP?

Ky artikull shpjegon ne linja te gjera si instalohet Windows XP.

 • Hapi i pare per te formatuar kompjuterin tuaj eshte te pajiseni me nje disk, CD, instalimi te Windows XP.

Me pas duhet te siguroheni qe PC juaj bene boot nga CD-room. Per default boot behet nga hard disk. Per te ndryshuar kete kur ndizet PC juaj shtypni butonin F12 per tu futur ne BIOS. Ne dritaren qe do ju hapet ne menu lart kerkoni Boot. Aty duhe perdorur shigjetat e tastatures dhe duhet te zgjidhni CD-room.

 • Me pas fusni cd dhe beni restart PC.
 • Kur PC juaj te ndizet do ju dali nje msg i tipit “Press any key to boot from cd”, ne kete moment shtypni nje buton cfaredo te tastieres.
 • Do ju hapet menu e formatimit. Lexoni me vemendje dhe zgjidhni opsionet qe ju deshironi. Shikoni shpjegimet ne figurat e meposhtme.


 • Foto4
  Foto5
  Foto6
 • Pasi te formatohet hard disk PC do beje restart dhe do ju dali perseri msg i pikes. Kesaj here mos shtypni gje e pas disa sekondash do ju dali menu e instalimit te windows. Shikoni figurat per shpjegime me konkrete. 
  Foto8  Foto12

  Foto13

  Foto14

  Foto15

  Foto16

  Foto17

  Foto18

  Foto19

  Foto20

  Foto21

  Foto22

 • Kur te mbaroni instalimin windows dhe PC juaj te jete perseri funksional kontrolloni qe te gjitha driverat te tjene te instaluar. Neqoftese mungon ndonje, atehere instaloni nga CD e PC suaj apo duke e kerkuar ne internet.
 • Pas ketyre hapave PC juaj eshte gati dhe mund te instaloni te gjitha programet qe ju perdorni normalisht.

Keto jane hapat ne linja te gjera per te formatuar PC tuaj.
Burimi: http://memisahitolli.webs.com/informatik.htm

 

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME