Qysh Me Fillu nje Vit te Ri?

Beni nje liste per gjerat qe deshironi t’i beni. Nese do te perpiqeni te arrini qellimet tuaja shkruani gjerat qe deshironi t’i arrini kete vit.  Disa nga gjerat mund te jene, jane qe te ushtroni ose te ushqeheni me mire, vertet perpiquni ti permbushni keto.

Organizohu. Kjo mund te ju duket e pa nevojshme, por ne fakt eshte shume e nevojshme. Ne menyre qe te ndiheni pa stres, gjeni se çfarë ju duhet te organizoni p.sh. te pastroni dhomen ose shtepine tuaj. Ju mund te organizoheni qe ta pastroni dollapin tuaj te henen, raftin e librave te marten e keshtu me radhe.

Kur keni ndonje shans ju duhet te relaksoheni te shtunen ose te dielen. Pushoni, dilni me shoket tuaj, ose qendroni i vetmuar dhe kjo varet se si ndiheni ju me mire per te qene i relaksuar.

Konsideroni disa gjera. Dicka që ju vjen keq qe e keni thene? Deshironi qe t’i kerkoni falje dikujt? Nese keni ndonje gje kerkoni falje dhe silluni mire me ta. Ju nuk duhet te ndiheni keq kur ju filloni vitin e ri, ishte 2011 viti i tmerrshëm për ty kështu që ju mendoni se 2012 do të jetë edhe më i keq. E keni gabim, do ta shihni se viti i ri do te jete me i mire dhe do te kenaqeni me shume. Per sa kohe qe mbani qendrim pozitiv, tregojini vetes se viti 2012 do te jete viti me i mire i jetes suaj. Nese ju besoni se do te jete me i mire ai sigurisht qe do te jete.