Qysh Me Fillu nje Jete te Re?

Te fillojme te jetojme eshte dicka qe ne duhet ta bejme çdo sekond. Ne nuk duhet te presim momentin deri sa te vije qe ne do te deshironim te fillonim nje jete te re sepse ka ndodhur dicka.

Provoni te harroni. Gjerat qe ju shqetsojne provoni qe t’i harroni. Per te harruar te kaluaren eshte nje gje shume sfiduese, por ju mund ta beni ate.

Jetojeni jeten. Bejeni ate qe ju pelqen ta beni. Merreni rrezikun, por jo aq shume sa qe reziku ta demtoje jeten tuaj. Jeta eshte e shkurter dhe te gjithe duhet te kenaqemi.

Mesohuni te jeni pozitiv. Ne qofte se ju shqetsoheni per gjerat qe kane ndodhur, njerzit e tjere do te vejne re aspektet e keqija te karakterit tuaj dhe do te ju kategorizojne ju sikur nje person te merzitshem ose edhe me keq. Keshtu qe shkoni ne vende ku njerezit jane pozitiv, kane mendime pozitive dhe ju mbeshtesin juve.

Ndaloni duke bere gjerat qe ju nuk kenaqeni. Beni nje liste te gjerave qe ju beni por qe nuk ju pelqejne, dhe ndaloni duke i bere keto gjera. Kjo nuk do te thote se ju nuk duhet te shkoni ne shkolle, ose nuk duhet te mesoni vetem sepse nuk e pelqeni studimin, por ju duhet t’i konsideroni gjerat qe ju stresojne. Nese eshte e pamundur qe disa gjera t’i ndaloni shikojeni anen pozitive te tyre dhe do te ju bejne te ndiheni me mire.

Behuni i hapur per te ndryshuar. Ndyrshimet ne punen tuaj, shoqerine. Me praktike ju mund te jeni te hapur qe te ndryshoni gjerat qe deshironi.

Behuni real. Ndryshimi eshte i rende, por eshte gjeja me e mire qe ndonjehere mund ta beni per veten tuaj. Provoni ta ndryshoni jeten tuaj ne shume aspekte. Nese mendoni se keni shume gjera per te ndryshuar mos provoni t’i ndryshoni te gjitha pernjehere, por beni nje liste per cilat gjera do te ndryshoni se pari, jo me shume se dy gjera pernjeheresh.