Qysh Me e Shperla Orizin?

Shperlarja e orizit eshte nje proces qe kryhet lehte dhe shpejte, thjesht ndiqni hapat me poshte.

Derdhni orizin ne nje tas(preferohet nga xhami pasi aty nuk ngjitet aty);

Vendosni ne oriz 3 here me shume uje se sa qe keni oriz;

Levizeni orizin perreth ne fund te tasit. Orizi do ferkohet “kunder” vetes, duarve te tuaja dhe tasit;

Derdheni ujin, dhe perseriteni perseri kete procedur deri sa te dali uji i paster.