Qysh Me e Rrite Shpejtesine e Shkarkimit?

Interneti eshte menyra me e shpejte qe ti marrim te gjitha llojet e informacioneve dhe gjerave qe na duhen, por nese ju e keni rrjetin e dobet juve do te ju duhet te prisni. Kompjuteri i shpejte do te ju ndihmoje paksa, por ketu jane me qindra menyra qe ta rritni shpejtesine e rrjetit tuaj pa bere gjera te tjera. Lexoni per me shume ne hapat e rradhes.

Hapat:

1. Interesohuni me shume per kompanine dhuruese te internetit ne te cilen ju jeni. Nese ju jeni me nje rrjet, i cili eshte i lidhur ne DSL ju mund ta ndryshoni dhe te shkoni me nje internet kabllor. Por edhe nese keni internet me kabell, sherbimi i internetit tuaj mund te kete me shume menyra dhe kablla per te shpejtuar rrjetin tuaj.

2. Kuptojeni rrjetin e shpejte. 1024 kilobit jane ne nje megabit. Shume rrjete jane 56kbps, kurse me kabell ju mund te shkoni shume me shume. Kur ju e kontaktoni sherbimin e rrjetit ata do te ju tregojne juve shpejtesine e rjetit te tyre.

3. Mbylleni te gjitha programet e pa nevojshme gjate shkarkimeve. Kjo do ti jepe hapsire kompjuterit tuaj qe te mund te transferohet me shpejte.

4. Provoni qe te shkarkoni ne kohe te ndryshme te dites. Sa me shume njerez qe jane duke shkarkuar ne te njejten kohe aq me i dobet do te jete rrjeti per te gjithe. Nese ju keni nje rrjet te dobet, provoni qe ne mengjes ose ne mbremje vone te shkarkoni te njejtin file.

5. Instalojeni aplikacionin Download Accelerator. Ky program do te ju shpejtoje rrjetin tuaj. Jo vetem qe do te ju ndihmoje qe rrjeti juaj te rritet por do te ju ndihmoje qe ju ta menaxhoni shkarkimet.