Qysh Me e Perdor Windows Movie Maker?

Ky udhezues tregon se qysh me bo video me foto tona, duke i shtuar edhe efekte dhe muzike.

Se pari hapim Windows Movie Maker sepse ai program na mundeson
te bejme nje video te tille.

Hapim Windows Movie Maker dhe do te na dalin shume opsione
Tek e para eshte
1.Capture Video

Capture from video device (Bej video nga webkamera juaj)
Import Video (importo video)
Import Pictures (importo fotografi)
Import audio or music (importo audio apo muzike)

Ne duam te dergojme foto, ta bejme me efekte dhe me nje muzike te bukur…

Veprojme keshtu, Import Pictures (Fotot qe ne duam) dhe pasi i marrim fotot ne Kompjuter ato do te shfaqen ne ekran.

Tani i vendosim fotot tek kutite qe ndodhen poshte, tek shiriti.

Tani vendosim efektet. Fotoja e pare nuk pranon efekt.

Lart, ku lexon Collections e zgjedhim Video Transitions
Per te aplikuar efektin tek nje foto qe duam ne fillim e selektojme foton dhe pastaj selektojme me te djathen te efekti dhe e bejme Add to Storyboard … E keshtu me rradhe.

Pastaj jane edhe disa efekte te tjera, atje ku lexon Video Transitions klikojme te Video Effects.
Efekti me i pershtatshem eshte per ta afruar foton dhe per ta larguar ate.

Per ti vendosur efektin fotos, klikojme foton dhe pastaj me te djathten klikojme tek efekti dhe e bejme Add to Storyboard

Tani per te zbukuruar videon i veme nje muzike qe ne deshirojme.

Shkojme te Import audio or music, klikojme muziken qe duam dhe e bejme Import, tani per te vendosur muziken tek videoja, aty poshte tek shirit lexon Show Timeline , dhe muzike e terheqim dhe e cojme poshte fotove…

Muzika mund te jete me e gjate se videoja dhe per ta bere fiks muziken me videon e shkruajme, shkojme tek fundi i muzikes, dhe kur te shfaqet nje shigjet e kuqe e cojme ne nje drejtim me videon qe ndodhet lart…
Dhe se fundmi per ta ruajtur videon ne kompjuter Shkojme te Save to my computer, i vendosim emrin videos, Next dhe perseri Next dhe presim derisa videoja te salvohet, vonon pak…

Keshtu kemi mbaruar te gjithen. Editim te kendshem.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME