Qysh Me Lidhë Kompjuterin Me TV?

Nese kohet e fundit keni blere nje televizor te ri, a do ju pelqente te shikoni filmat e preferuar qe keni ruajtur ne kompjuter!! Sigurisht qe po, sidomos kur ka nje ekran shume here me te madhe se ai i kompjuterit. Ja se çfare na nevojiten!

Neqoftese doni ta shfrytezoni ne maksimim fuqine dhe cilesine e TV-se tuaj, duhet te perdorni nje kabell HDMI. (si ky ne figure) mund te kushtoj rreth $5/20 dollare varet nga gjatesia dhe materiali perdorur.

Por nese kompjuteri juaj nuk ka nje dalje HDMI ju mund te perdorni kete kabell tjeter ose alternativat me poshte.

Para se te veproni, sigurohuni qe gjatesia e kabllit eshte e mjaftueshme. Fikni kompjuterin tuaj nese eshte ndezur dhe TV gjithashtu.

Gjeni portin HDMI ne kompjuter dhe ne TV dhe perdorni opsionin e pare per ti lidhur.

Porti HDMI eshte treguar ne foton me poshte:

Porti DVI eshte treguar ne kete foto:

Mund te perdorni dhe daljet S-Video dhe VGA nese TV juaj i posedon.

Ndizni kompjuterin dhe TV tuaj, nese jeni duke perdorur si ekran te pare vetem TV ju duhet te drejtoheni tek Menu e TV dhe te zgjidhni hyrjen HDMI ose çfaredo lidhje qe jeni duke perodor.

Opsioni i dyte nese ju keni ekranin ekzistues te komputerit plus TV-ne te lidhur.

Drejtohuni tek preferencat e skedes video dhe zgjidhni Extend the desktop onto this monitor si ne figure:

Keto ishin disa nga opsionet se si mund te lidhni nje pc me TV. Nese jeni duke hasur probleme mos hezitoni te na pyesni.

Mos harroni gjithashtu tua sygjeroni kete teme miqeve tuaj!

 • Rilind

  Me pc a mundesh drejtperdrejt ne TV pa ekran te pc hiq ?

  • Vali_-_

   po mundesh

   • Sait_engjell

    si mundesh Me pc a mundesh drejtperdrejt ne TV pa ekra

 • Rilind

  Me pc a mundesh drejtperdrejt ne TV pa ekran te pc hiq ?

  • Vali_-_

   po mundesh

   • Sait_engjell

    si mundesh Me pc a mundesh drejtperdrejt ne TV pa ekra

 • Anonymous

  Po mundesh.

 • barokk

  Po mundesh.

 • Mysafir

  A duhesh me ndal kompjuterin gjethqysh,…e nese duhet qysh me kliku sende tjera?

 • Mysafir

  A duhesh me ndal kompjuterin gjethqysh,…e nese duhet qysh me kliku sende tjera?

 • valon

  a ka mundesi me lidh me usb ne kompjuter e me hdmi ne tv

 • valon

  a ka mundesi me lidh me usb ne kompjuter e me hdmi ne tv

 • aka mundsi mi bo aktive te dyjat tv dhe monitorin dhe aka ze ne tv

 • aka mundsi mi bo aktive te dyjat tv dhe monitorin dhe aka ze ne tv

 • maestro

  ejj ee qeta Display Seting ku munum me gjet n`XP

 • astrit alliu

  kam nje tv philips 46pfl9732d/10 dhe dua ta lish me pc amundet ta kryj kete funksion ky tv dhe si ,n.qofte se ju lutem me toni si