Qysh Me e Kriju Nje Radio Online?

Mjetet e nevojshme per nje Radio Online ne Internet jane:
qysh-me-hape-nje-radio-online1. Duhet të keni të instaluar Windows XP professional
2. Duhet të keni lidhje interneti 24 orë (broadband për mbi 100
degjues)
3. IIS Services të instaluar – nese nuk dini se si instalohet IIS
Services ja një sqarim:
Shkoni ne Start -> kliko Control Panel -> pastaj Add/Remove Programs -> ne fund Add/Remove Windows Components.
Pastaj shkoni ku shkruan “Internet Information Services” dhe klikoni “details” dhe zgjedhni “world wide web service” dhe kliko OK dhe prit të instalohet (duhet të keni cd-ne e Windows XP Professional të vendosur ne cd-room)
4. Duhet të keni IP statike
5. Duhet të keni të instaluar Winamp-in

Shkojme të shkarkojme “Shoutcast Server” ne:
http://www.shoutcast.com/downloads/sc1- … indows.exe
pasi të mbaroj shkarkimi e hapim dhe e instalojme.

Pastaj shkojme e shkarkojme “Shoutcast DJ DSP” ne:
http://www.shoutcast.com/downloads/shou … indows.exe
pasi të mbaroj shkarkimi e hapim dhe e instalojme.

Shkojme të konfigurojme Shoutcast Serverin: kliko My Computer ->
pastaj C: -> me vone Program Files -> kërko Shoutcast > dhe ne fund
sc_serv.ini
sc_serv.ini e hapim me wordpad

Hapet një tekst:
e gjejme ku shkruan maxuser=32
numrin 32 e ndryshojme e bejme 100

Pastaj e gjejme ku shkruan password=changeme
changeme e ndryshojme dhe bëni si të doni por nuk duhet ta haroni se
do na duhet me vone.

Pastaj e gjejme ku shkruan portbase=8000
8000 duhet ndryshuar ne 8015

E bejme “Save” dhe i mbyllim të gjitha dritaret.

Tani shkojme ne: Start -> Programs -> Shoutcast Dnas -> Shoutcast Dnas
(console) dhe e leme të hapur.

Shkojme tek winamp-i klikojme me anen e djathte diku lart
shkojme tek options -> preferences dhe hapet një dritare pastaj
shkojme tek: Dsp/Effect -> Nullsoft Shoutcast Source dsp v1.8.2b
[dsp_sc.dll]

Hapet një dritare tjeter ku shkruan “Shoutcast Source”

Shkojme tek “output”:
poshte shkruan “address” dhe shkruani IP statike tuajen tek “port” shkruani 8015 tek “password” shkruani passwordin e njejte qe e ndryshuam pak me pare

tek “encoder” zgjidhni 1
tek “reconnection timeout” shkruani 0 pastaj shkojme ne “yellowpages” dhe shkruajm sipas deshires.

Shkojme tek butoni tjeter “encoder”:
tek “encoder type” zgjedhim mp3 encoder tek “encoder settings” zgjedhim 24kbps, 22.050khz, mono

Shkojme tek butoni tjeter input:
këtu zgjedhim nese duam të leshojme muzike nga soundcard apo winampi

Shkojme perseri tek “output” butoni dhe e bejme “connect”
mos harroni IP tuaj dhe passowrdin.

Dhe Tani hapet një radio online.

//Falenderojme Zgjim B. per kontributin ne kete teme

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME