Qysh Me Djeg Yndyren dhe Kalorite?

Ushqehuni mire, hani mjaftueshëm , dietologet besojnë qe ndërprerja e bukës ne mënyrë te menjëhershme do ti ndihmoje ato te digjni disa kalori.

Ushqimi i mire dhe ushtrimet janë  pjese e  rëndësishme për te  gatur një jete sa me te shëndetshme.  Sipas  Këshillit  te Kontrollit, 65% e te rriturve ne Amerike janë mbipeshe. Shume   dietologe kërkojnë  te humbasin peshe  duke ndërprere te gjithë  konsumimin.  Nëse  jeni  duke u përpjekur për te humbur peshe,  athe llogarisni sa kile doni te bini, kështu qe ju do te dobësoheni  aq sa është e nevojshme.

  1. Ushqehuni mire,  hani mjaftueshëm , dietologet besojnë qe ndërprerja  e bukës ne mënyrë te menjëhershme  do ti ndihmoje ato te digjni  disa kalori,  por  zakonisht ndodh e kundërta. Mbani  shënim   çdo dite, për çdo gjë qe hani  dhe përqendrohuni te hani 1.200 nga 200 kalori. Kjo ne varësi te peshës suaj. Konsumoni një diete te pasur me karbohidrate  komplekse dhe  proteina  këto do t’ju japin energji .
  2. Beni ushtrime kardiovaskulare 3 apo 5 here ne jave. Sipas mjekëse, trupit i duhen 15 minuta për te filluar me djeg energji , kështu qe vazhdoni ushtrimet te nga 30 minuta deri ne një ore.  Mundohuni te bëni Biçiklete, te notoni apo te vraponi.
  3. Plotësoni force tuaj çdo dite.   Sipas mjekeve duhet te ushtroheni çdo dite  qe te digjini kalori  me shpejt. Trajnimi mund te behet ne një palestër ose  ne shtëpinë tuaj

Burimi: http://www.ikub.al/Mobile/GJENIU_CATEGORY/1106230061/Article-Si-te-digjni-yndyren-dhe-kalorite-.aspx

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME