Qysh Me Dite si Punon 'Touch Screen' i iPhone?

Keni pyetur ndonjehere veten se si punon ‘Touch Screen’ i nje iPhone? Nese nuk e keni ditur, pikerisht ne kete artikull do te paraqesim se si punon nje iPhone sa i perket Touch Screen.

Apple iPhone vs te tjeret

Edhe pse prodhuesit e shume telefonave jane duke perdorur touchscreen-in ne produktet e tyre, iPhone i Apple perdor nje teknologji me te avancuar per te perpunuar levizjet e gishtit ne telefon.

Telefonat e tjere

Tek shumica e touchscreen-ave, informacioni regjistrohet kur zeri apo senzore te lehte te valeve bllokohen nga gishti i perdoruesit. Kjo tregon se dikush eshte duke e shtypur “1” apo “A”.

Dallimi tek iPhone

iPhone i Apple punon ndryshe. Ai eshte ne gjendje te zbuloje disa prekje pernjehere, qe lejon me shume informacion te regjistrohet ne nje kohe.

Rrrjeti koordinativ

iPhone perdor nje rrjete te nderlikuar nen ekran qe mund t’i ndjeje disa prekje, si per shembull rastin kur perdorim gishtin e madh ne te njejten kohe per te rritur apo zvogeluar nje fotografi. Ideja prapa kesaj eshte perdorimi i kapacitoreve nepermjet nje rrjeti koordinativ.

Impulset elektrike

iPhone perdor impulset elektrike per te transferuar informacionin – çfare shtypni – tek sistemi i procesorit. Eshte i programuar te deshifroje veprimet siç jane shtypja ne Touch Screen dhe sjellje te tjera per te ditur se çfare po kerkoni.

Gjithça ndodh shpejte – Arsyeja? Procesori

I gjithe ky proces ndodh menjehere. Procesori brenda iPhone eshte nje teknologji e avancuar me shume pjese punuese te pershtatura ndermjet veti per te perdorur kohen tuaj me mençuri.