Qysh Me Dite Kur Me Bo Ndarje (Split) Ne Blackjack?

Te gjithe ata qe e luajne apo e njohin blackjack-un e dine se sa rendesi ka spliti ne kete loje. Ketu do te mundohemi te ju tregojme se kur duhet te beni e kur jo split ne kete loje.

Asa-t dhe teteshet beni split sa here qe te ju bien. Pa marre parasysh se cfare i bjen dealer-it, asat dhe teteshet preferohet qe gjithmone te behen split.

Katershet, Peseshet dhe Dhjeteshet nuk preferohet te ndahen. Cilado qe te jete letra qe e ka dealer-i, keto nuk preferohen te ndahen.

Dyshet, Treshet dhe Shtateshet i ndani kur dealer-i ka nga 2 deri ne 7. Ne rrast se ka 8she apo me shume thjesht kerkooni letren tjeter e mos beni split.

Ne rrast se dealer-i ka nga 2-shi der ne 6, ia beni gjashtesheve split. Kurse nese ka 7 apo me shume vazhdoni lojen.

Ne rast se dealeri ka 2, 3, 4, 5, 6, 8 apo 9 ia beni split nentesheve. Kurse per 7,10 apo A ia beni stand.