Qysh Me Dite A jeni Interesant apo irritues? (test)

Zgjidhni këtë test dhe kuptoni se a i rrotullojnë të tjerët sytë derisa flasin me ju, a ua ngrini nervat dhe a i irritoni.

1. A keni parë ndonjëherë me maje të syrit dikë që rrotullon sytë derisa ju i sqaroni një gjë të rëndësishme?

1. Po

2. Jo

2. A kanë të bëjnë shumica e përgjigjeve të huaja në bisedë me ju me fjalët “po”, “natyrisht” dhe me buzëqeshje të papërcaktuar?

1. Po

2. Jo

3. A ju ngrenë nervat personat që kanë përgjigje në të gjitha pyetjet?

1. Po

2. Jo

4. A përdorni gjithmonë argumentet më të fuqishme dhe objektivisht më të drejtit?

1. Po

2. Jo

5. Mendoni se jeta ju është shumë më interesante, ndërsa tregimet tuaja më interesante se të tjerëve?

1. Po

2. Jo

6. A ju ndërhyni shpesh të tjerëve gjatë të folurit?

1. Po

2. Jo

7. A keni shpjeguar ndonjëherë ëndrrat tuaja më gjatë se me dy fjali?

1. Po

2. Jo

8. Nëse konsideroni se dikush është gabim, a e shihni si obligim që ta bindni për të kundërtën?

1. Po

2. Jo

9. Nëse dikush ju tregon ndonjë ngjarje të cilën e dinë me disa detaje të tjera, më ndryshe, a do ta përmirësoni?

1. Po

2. Jo

10. A keni treguar ndonjëherë ngjarjet e të tjerëve nëse personi është i pranishëm, vetëm se ju këtë e tregoni në mënyrë më interesante?

1. Po

2. Jo

11. A konsideroni se shumica e njerëzve tjerë janë shumë të mërzitshëm që t’i dëgjoni me kujdes?

1. Po

2. Jo

12. A është e lejuar që të ndërprisni personin në gjysmë të fjalisë nëse tregimi i tij është i mërzitshëm, dhe ju keni tregim më interesant për temën e njëjtë?

1. Po

2. Jo

13. Në kafe me miqtë i pyesni “çka ka të re te ju” pasi që nuk mund të kujtoni asnjë pyetje konkrete dhe diçka që konkretisht do t’ju interesonte e lidhur me jetën e tij?

1. Po

2. Jo

14. Gjatë kohës së bisedës në kokë formuloni argumente për mbrojtjen e tezës suaj, dhe në të vërtetë vetëm sipërfaqësisht e dëgjoni bashkëbiseduesin?

1. Po

2. Jo

15. E pranoni sinqerisht, a jeni kryesisht personi më interesant në shoqëri?

1. Po

2. Jo

 

 

 

 

Rezultatet:

– 0-5 përgjigje “PO”- jeni tolerant dhe interesant.

– 5-10 përgjigje “PO” – nga pak jeni jotolerant por relativisht interesant.

– 10-15 përgjigje “PO” – jeni irritues, të mundimshëm dhe jo interesant.

Burimi: Zeri.Info