Qysh Me Defragmentu Kompjuterin me Windows XP?

Ne Windows xp jane disa menyra per me Defragmentu Diskun (Menyre per me i palu fajllat ne kompjuter).

Keto jan menyrat me te zakonshme:

1. Klliko ne “My Computer” dhe shikoni te gjitha diskat
2. Me tastin e Majt te mausit kllikojm ne Local Disk (C:) dhe e prekim “Properties”
3. Ma se nalti ne Properties mund ti shihni dia tab-a. Zgjedheni “Tools” dhe kllikoni butonin “Defragment Now”.

Ose shkoni permes menyse START:

Klliko ne Start >> All Programs >> Accessories >> System Tools >> Disk Defragmenter

Ose shkoni permes command line (cmd.exe) ne Windows XP:

Kllikoni ne Start >> Zgjedheni Run >> Dhe shrkuane cmd >>

Nga command line ju mund te filloni Defragmenter me komanden: defrag.

Sintaksa:
DEFRAG <disku> [-a] [-f] [-v] [-?]
-a Vetem analizmi
-f Defragmentimi i dhunshem edhe nese nuk ka hapesire te mjaftueshme

Pershembull, defrag c: -a do te analizon defragmentimin ne diskun c: