Qysh Me bo Nje Trik Magjik ne Matematike?

Te provosh qe te besh trika per magji eshte gje argetuese. Duke i perzier keto trika me matematike eshte argetuese dhe edukative.

Se pari personave qe deshironi te ja beni trikun i thuani te shkruajne nje numer 3 shifror, dhe thuani atyre qe mos te ju tregojne se çfare numri kane shkruar. Sigurohuni qe mos ta shkruajne ndonje shifer te njejte brenda numrit, p.sh. 111, 101, sepse me keto numra triku nuk do te punoje.

Pastaj merreni nje cope te vogel te letres dhe shkruani nje numer magjik. Ne kete rast ky numer do te jete 1089.

Tani thuani personit ta gjej diferencen e numrit qe e ka shkruar ai/ajo dhe e kunderta e ketij numri duke zbritur me nje numer me te vogel se qe eshte numri me i madh psh: (231-132 = 99 )

Pastaj i thuani personit te cilit deshironi te ja beni trikun qe ta shtoje numrin e ri te kundert te atij numri. Nese numri i ka dy shifra shtoni nje zero ne fillim: psh ( 099 990 = 1089 )

1089 Do te jete gjithmone rezultati ne fund, keshtut qe ju do te mund ti befasoni miqte tuaj me aftesine per te lexuar mendjen.

Mos i lejoni ata qe ta shikojne letren tuaj. Numri mund te jete vetem 3shifror, dhe mos i tregoni atyre se si funksionon kjo.

 • Riki_05

  Psh nese marrim nr 125 ather e bejme difenrencen 521-125=396 po del ma shum se 99 qysh osht trika tani ktuu

  • Ramiz Edipi

   693 + 396 = 1089

 • Riki_05

  Psh nese marrim nr 125 ather e bejme difenrencen 521-125=396 po del ma shum se 99 qysh osht trika tani ktuu

  • Ramiz Edipi

   693 + 396 = 1089 Riki_05

 • Nimi_us4

  cili osht qaj numri magjik

 • Nimi_us4

  cili osht qaj numri magjik

 • Erlis Z

  wowwwwwwwwwwwww

 • Erlis Z

  wowwwwwwwwwwwww

 • Erlis Z

  nrr magjikk o (1080)…..riki_05 del 099 e mbledh me 990 edhe del nr magjik(1080)

 • Erlis Z

  nrr magjikk o (1080)…..riki_05 del 099 e mbledh me 990 edhe del nr magjik(1080)

 • Ramiz Edipi

  wowwwwwwwww hanez shti e kuptova tu e analizu

 • Ramiz Edipi

  wowwwwwwwww hanez shti e kuptova tu e analizu

 • Raud

  Nuk po e kuptoj asgje

 • Raud

  Nuk po e kuptoj asgje

Qysh me bo punim me ngjyra?

Qysh me festu ditën e numrit Pi (π)?