Qysh Me Bo Kompjuterin Tuaj me Shtyp Automatikisht nje Tast Cdo Disa Sekonda?

Ju eshte dashur ndonjehere te shtypni nje tast cdo disa sekonda ose minuta? Ndoshta duke luajtur ndonje loje per te mbledhur ndonje gje keni pasur nevoje ta shtypni nje tast te caktuar cdo disa sekonda. Tani mund te mesoni se si ta beje kete kompjuteri juaj automatikisht per ju.

Se pari duhet ta shkarkoni programin AutoHotkey i cili mund te merret pa pagese nga ketu: http://www.autohotkey.com/

Ky program eshte shume praktik per krijimin e skriptave. Pasi ta keni instaluar programin, ne desktop klikoni New -> AutoHotkey Script

Me pas vendosni kete skript:

#Persistent
SetTimer, PressTheKey, 1800000
Return

PressTheKey:
Send, {Space}
Return

Ky skript i thjeshte do te shtyp tastin Spacebar pas cdo 30 minutave. Ju mund ta ndryshoni numrin 1800000 number sipas deshires sepse ky numer tregon millisekondat pas te cilave do te kryhet veprimi. Per shembull, nese deshironi te shtypet cdo 2 minuta, duhet te perdorni 60 sekonda * 2 minuta * 1000 milliseconds = 120000 milisekonda.
Ruajeni fajllin me nje emer te caktuar, dhe klikoni dy here mbi te per ta hapur.
Nese deshironi te shtypni ndonje tast tejter, atehere ne faqen http://www.autohotkey.com/docs/commands/Send.htm  mund ti gjeni komandat per te gjitha tastet.
Nese deshironi qe perveq shtypjes se nje tasti, automatikisht te dergoni edhe tekst, atehere mund te shkruani psh:

Send,qyshme{Space}

Kjo do ta dergoj fjalen qyshme dhe me pas do ta shtyp tastin Spacebar.