Qysh Me bo Firefox-in Shfletuesin Primar?

Po qe se keni më tepër se një shfletues, Windows lypset të dijë cilin shfletues të përdorë si parazgjedhje. Ky artikull do t’ju tregojë se si ta bëni Firefox-in shfletuesin tuaj parazgjedhje.

  1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox te menuja (Mjete në Windows XP) dhe mandej klikoni Mundësi
  2. Përzgjidhni panelin Të mëtejshme, mandej klikoni skedën Të përgjithshme, e mandej klikoni mbiKontrollo Tani.Default - Win
  3. Përzgjidhni Po që ta caktoni Firefox-in si shfletuesin tuaj parazgjedhje.
    • Nëse Firefox-i prapë nuk është shfletuesi parazgjedhje, shihni Caktimi i Firefox-it si shfletuesi parazgjedhje nuk funksionon.
Shënim: MSN Messenger dhe të tjerë zbatime mund të hapin Internet Explorer, pavarësisht se cili shfletues është ai parazgjedhje. Po ashtu, mundësuesa shërbimi Internet të tillë si PeoplePC Online, Juno dhe NetZero mund të furnizojnë software lidhjeje që vë në punë automatikisht Internet Explorer-in.