Qysh me i ditë simptomat e diabetit?

Diabeti është qrregullim i metabolizmit që ndikon në aftësinë e trupit për të përdorur apo prodhuar insulinën.

Kur qelizat tuaja bëhen rezistente ndaj insulinës apo trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm, niveli i sheqerit në gjak rritet duke shkaktuar simptomat e diabetit.

Simptomat e diabetit janë:

1.Humbja e pashpjegueshme e peshës.

2.Shikimi i turbullt apo ndryshimi në shikim.

3.Etja më e shpeshtë që shkaktohen nga niveli i lartë i sheqerit në gjak.

4.Rritja e nevojës për urinim.

5.Mpirja e këmbëve apo duarve.

6.Shërimi shumë i ngadaltë i plagëve.

7.Shfaqja e gungave të thata dhe kruarja e tyre.

8.Uria më e shpeshtë se zakonisht.

The cut on his finger and plaster for wounds

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME