Cilat Jane Llojet e Fobive?

fobia

A-

Ablutophobia- Frika nga larja.
Acarophobia- Frika nga kruarja.
Acerophobia- Frika nga thartesia.
Achluophobia- Frika nga terri.
Acousticophobia- Frika nga zhurma.
Acrophobia- Frika nga lartesite.
Aerophobia- Frika nga rrymimet e ajrit dhe substancat helmuese.
Aeroacrophobia- Frika nga vendet e larta.
Aeronausiphobia- Frika nga vjellja nga semundja e ajrit.
Agateophobia- Frika nga cmenduria.
Agliophobia- Frika nga dhimbjet.
Agoraphobia- Frika nga vendet e hapura ose nga grumbull njerezisht.
Agraphobia- Frika nga abuzimet seksuale.
Agrizoophobia- Frika nga kafshet e egra.
Agyrophobia- Frika nga kalimi i rruges.
Aichmophobia- Frika nga gjilperat ose gjerat e mprehta.
Ailurophobia- Frika nga macet.
Albuminurophobia- Frika nga semundja e veshkeve.
Alektorophobia- Frika nga pulat.
Algophobia- Frika nga dhimbja.
Alliumphobia- Frika nga hudhra.
Allodoxaphobia- Frika nga mendimet.
Altophobia- Frika nga lartesite.
Amathophobia- Frika nga pluhuri.
Amaxophobia- Frika nga ngasja e vetures.
Ambulophobia- Frika nga ecja.
Amnesiphobia- Frika nga amnezia.
Amychophobia- Frika nga gervishjet.
Anablephobia- Frika nga shikimi larte.
Ancraophobia- Frika nga era. (Anemophobia)
Androphobia- Frika nga meshkujt.
Anginophobia- Frika nga mbytja ne vendet e ngushta.
Anglophobia- Frika nga Anglia ose kultura Angleze.
Angrophobia – Frika nga nervoza.
Ankylophobia- Frika nga palevizshmeria e nyjeve.
Anthrophobia ose Anthophobia- Frika nga lulet
Anthropophobia- Frika nga njerezit ose shoqeria.
Antlophobia- Frika nga vershimet.
Anuptaphobia- Frika nga te mbeturit beqar.
Apeirophobia- Frika nga pafundesia.
Aphenphosmphobia- Frika nga prejket e te tjereve. (Haphephobia)
Apiphobia- Frika nga bletat.
Apotemnophobia- Frika nga personat me amputime.
Arachibutyrophobia- Frika nga ngjitja e gjalpit ne qiellezen e gojes.
Arachnephobia ose Arachnophobia- Frika nga marimangat.
Arithmophobia- Frika nga numrat.
Arsonphobia- Frika nga zjarri.
Asthenophobia- Frika nga te renit te fiket.
Astraphobia orseAstrapophobia- Frika nga bubullimat.(Ceraunophobia, Keraunophobia)
Astrophobia- Frika nga yjet qiellore.
Asymmetriphobia- Frika nga gjerat asimetrike.
Ataxiophobia- Frika nga jo-koordinimi i muskujve.
Atelophobia- Frika nga imperfeksioni.
Athazagoraphobia- Frikga nga te qenit i harruar apo injoruar.
Atomosophobia- Frika nga eksplodimet atomike.
Atychiphobia- Frika nga deshtimi.
Aulophobia- Frika nga deshtimi.
Aurophobia- Frika nga ari.
Automysophobia- Frika nga te qenit i zhlyer.
Autophobia- Frika nga te qenit i vetmuar.
Aviophobia ose Aviatophobia- Frika nga fluturimi.

 

B-

Bacillophobia- Frika nga mikrobet.
Bacteriophobia- Frika nga bakteret.
Ballistophobia- Frika nga plumbat..
Barophobia- Frika nga graviteti.
Basophobia ose Basiphobia- Frika nga jostabiliteti ne qendrim.
Bathmophobia- Frika nga shkallet.
Bathophobia- Frika nga thellesite.
Batrachophobia- Frika nga amfibet (bretkosa,zhapinje).
Bibliophobia- Frika nga librat.
Blennophobia- Frika nga balta.
Botanophobia- Frika nga pemet.
Bromidrosiphobia ose Bromidrophobia- Frika nga aroma e trupit.

 

C-

Cacophobia- Frika nga e shemtuara.
Caligynephobia- Frika nga femrat e bukura.
Cardiophobia- Frika nga zemrat.
Carnophobia- Frika nga mishi.
Catagelophobia- Frika nga perqeshja.
Catapedaphobia- Frika nga kercimi prej vendeve te larta dhe te uleta.
Cathisophobia- Frika nga te ulurit.
Catoptrophobia- Frika nga pasqyret.
Cenophobia ose Centophobia- Frika nga idete apo gjerat e reja.
Chaetophobia- Frika nga qimet.
Cheimaphobia ose Cheimatophobia- Frika nga te ftohtit.(Frigophobia, Psychophobia)
Cherophobia- Frika nga hareja.
Chionophobia- Frika nga bora.
Chirophobia- Frika nga duart.
Chiroptophobia- Frika nga lakuriqet e nates.
Chorophobia- Frika nga vallezimi.
Chrometophobia ose Chrematophobia- Frika nga parate.
Chromophobia ose Chromatophobia- Frika nga ngjyrat.
Chronophobia- Frika nga koha.
Chronomentrophobia- Frika nga oret.
Cibophobia- Frika nga ushqimi.(Sitophobia, Sitiophobia)
Cleithrophobia ose Cleisiophobia- Frika nga te mbyllurit ne vendet e mbyllura me celes.
Cleptophobia- Frika nga vjedhja.
Climacophobia- Frika nga renia prej shkalleve.
Clinophobia- Frika nga te shkuarit ne shtrat.
Cometophobia- Frika nga kometat.
Coimetrophobia- Frika nga trotuaret.
Consecotaleophobia- Frika nga shkopinjet.
Cryophobia- Frika nga ngrirja.
Crystallophobia- Frika nga qelqi.
Cyberphobia- Frika nga kompjuterit ose puna me kompjuter.
Cyclophobia- Frika nga bicikletat.
Cymophobia ose Kymophobia- Frika nga valet e detit.
Cynophobia- Friga nga qent.
Cypridophobia ose Cypriphobia ose Cyprianophobia ose Cyprinophobia – Frika nga prostituet dhe semundjet qe mund te bartin.

D-

Decidophobia- Frika nga marrja e vendimeve.
Demonophobia ose Daemonophobia- Frika nga demonet.
Demophobia- Frika nga turmat e njerezve. (Agoraphobia)
Dendrophobia- Frika nga drunjet.
Dentophobia- Frika nga dentisti.
Dermatophobia- Frika nga plaget e lekures.
Dextrophobia- Frika nga objektet ne anen e djathte te trupit.
Diabetophobia- Frika nga diabeti.
Didaskaleinophobia- Frika nga shkuarja ne shkolle.
Dikephobia- Frika nga drejtesia.
Dinophobia- Frika nga trubullimi i organizmit.
Dipsophobia- Frika nga pirja.
Dishabiliophobia- Frika nga zhveshja ne prani te dikujt.
Doraphobia- Frika nga lekura e kafsheve.
Doxophobia- Frika nga shprehja e mendimit.
Dysmorphophobia- Frika nga deformimet.
Dystychiphobia- Frika nga aksidentet.