Kompjuter

Qysh Me Instalu Ubuntun si Sistem Operativ të Dytë në Kompjuterin tuaj me Windows 7?

Nese keni blere kompjuter me sistem operativ Windows 7 te para-instaluar, dhe deshironi te krijoni ‘dual boot’ me Ubuntu Linux, atehere ky artikull do te ju mesoje hapat e nevojshem per ta bere kete.   Per kete demonstrim po perdorim Windows 7 Home Premium (32-bit) dhe Ubuntu 9.10 (32-bit). Ne kompjuterin tuaj me Windows 7, …

Qysh Me Instalu Ubuntun si Sistem Operativ të Dytë në Kompjuterin tuaj me Windows 7? Read More »

Qysh Me Ndryshu Pamjen e Ikonave në Taskbar në Windows 7?

Per te ndryshuar pamjen e ikonave te programeve te hapura ne Taskbar, atehere veproni si vijon: Me tastin e djathte te mausit klikoni mbi Taskbar, dhe zgjedhni opcionin Properties. Ne dritaren e shfaqur Taskbar and Start Menu Properties,  te opcioni Taskbar Appearance zgjedhni opcionin Use small icons per ti zvogeluar ikonat ne Taskbar (foto 1). …

Qysh Me Ndryshu Pamjen e Ikonave në Taskbar në Windows 7? Read More »

Qysh Me Vendos Video si Prapavije ne Desktop?

Shkarkoni dhe instaloni programin VLC Player: http://www.videolan.org/ Hapeni programin VLC dhe tek menyja kryesore zgjedhni Tools > Preferences. Ne dritaren Preferences, ne anen e majte klikoni butonin Video. Ne Video Settings, selektoni DirectX video output nga menyja renese e opcionit Output. Ruani ndryshimet e bera duke klikuar Save. Pas ruajtes, mbylleni programin dhe rihapeni perseri. …

Qysh Me Vendos Video si Prapavije ne Desktop? Read More »

Qysh Me Perkthy Tastieren ne Gjuhen Shqipe?

Per ta perkthyer tastaturen ne gjuhen shqipe (p.sh mos me prek alt+137 po drejtperdrejt permes tastit qe gjindet ne tastiere) ndiqni udhezimet e meposhtme: Klikoni ne: Start Control Panel Region and language Languages Details Add dhe tani ne katrorin e pare ku e shohim English (United States) klikojme aty edhe e gjejme ALBANIAN edhe OK …

Qysh Me Perkthy Tastieren ne Gjuhen Shqipe? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME