teknologji

Qysh Me Fitu Para Nga Ethereum Mining?

Kohëve të fundit në Kosovë është shfaqur trendi i “mining” për kryptovaluta (cryptocurrency) të ndryshme, dhe sipas gojëdhënave më e popullarizuar për mining në Kosovë duket të jetë Ethereum (ETH). Arsyeja e këtij trendi është padyshim rritja masive e vlerës së Ethereumit për një kohë shumë të shkurtër në botën e kryptovalutave. Vlera e 1 …

Qysh Me Fitu Para Nga Ethereum Mining? Read More »

Qysh me u mbrojtë nga sulmi kibernetik WannaCry?

Njësia Nacionale për Siguri Kibernetike (KOS-CERT) është njoftuar për infektimet përmes “Ransomware WannaCry” që raportohen nga shumë vende në mbarë botën. Ransomware është një softuer i dëmshëm që infekton kompjuterët dhe pamundëson qasjen derisa të paguhet haraç që më pastaj te mundësohet qasja. Shfrytëzuesve individual të kompjuterëve dhe administratoreve të TI-së në institucione nuk ju …

Qysh me u mbrojtë nga sulmi kibernetik WannaCry? Read More »

Qysh me i ditë dëmet nga teknologjia tek fëmijët?

Nëse më përpara fëmijët qanin kur u merrje lodrat nga duart, tani qajnë kur u merr celularin. Ndonëse prindërit mahniten pas aftësisë që ka një i vogël për të naviguar në internet, vlen për t’u thënë se kjo rutinë shkakton jo pak probleme në zhvillimin mendor të fëmijëve. Një studim i ri i paraqitur këtë …

Qysh me i ditë dëmet nga teknologjia tek fëmijët? Read More »

Qysh me kriju Jailbreak për iOS10?

1.Për të aktivizuar Jailbreak për iOS10 së pari lidhet pajisja me iTunes, në të cilin krijohet një backup. 2.Deaktivizoni kodin për cbllokimin e pajisjes. 3.Hapet Cydia ipactor https://yalu.qwertyoruiop.com/ 4.Pasi Cydia impactor kërkon adresen, shënoni Apple ID për tu kyqur. 5.Pasi të instalohet do të shfaqet ikona Springboard. Para se ta hapni atë duhet të konfiguroni …

Qysh me kriju Jailbreak për iOS10? Read More »

Qysh me ndal, kontrollu nese ke Google Docs virusin?

Qysh me dite nese je afektu nga ky virus? Cili virus lexo ketu Nese keni klikuar ne “Allow” kur ju kane kerkuar casje ne llogarine tuaj mundesite jane te mdhaja qe ke pranu virusin, Nese nuk keni klikuar ne link atehre gjithcka eshte ne regull! Virusi ka mund te fshij edhe veten pasi qe ka kry komandat e nevojshme. Cilat jane …

Qysh me ndal, kontrollu nese ke Google Docs virusin? Read More »

Qysh me fshi një backup të ruajtur në iCloud?

Nëse vëreni se hapësira juaj në iCloud është shumë e mbushur nga backupet që keni krijuar, atëherë mund të lironi hapësirë në këtë mënyrë: 1.Së pari hapet aplikacioni Settings. 2.Pastaj klikohet në iCloud>Storage&Backup>Manage Storage. 3.Zgjedhni pajisjen tuaj dhe gjeni opcionin Delete Backup, dhe konfirmoni.

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME