shtëpiake

Qysh me largu mykun nga lavatriqja?

Nevojitet: – detergjent i lëngshëm për pastrim (mundësisht që përmban klorinë) – një sfungjer – dorëza -25g kripë limoni apo potasiim hidrogjen oksalat Udhëzim: Hapi i parë në luftimin e kërpudhës është ta pastroni brendësinë e makinës larëse për të larguar ndyrësinë e akumuluar. Aplikoni detergjentin me klorinë nëpër tërë sipërfaqen e gomës mbyllëse. Mbylleni …

Qysh me largu mykun nga lavatriqja? Read More »

Qysh me ditë çfarë i dëmton trëndafilat?

Në qoftë se ata mbahen të shëndetshëm dhe në kushte të mira, nuk do të keni problem aspak. Në vazhdim do të mësojmë sëmundjet dhe dëmtuesit kryesorë të trëndafilave. Afideja                  Afideja është një insekt i vogël, zakonisht i gjelbërt që ushqehet me rritjen e re të bimës. Afideja e vetme nuk është kërcënim i madh, …

Qysh me ditë çfarë i dëmton trëndafilat? Read More »

Qysh me i pastru tepsitë me lehtësi?

Kjo metodë ju kursen kohë pasiqë aplikimi i gjërave të nevojshme është i shpejtë dhe në ndërkohë që presim reagimin e përzierjes, mund të shfrytëzoni kohën duke bërë punë të tjera të shtëpisë. Spërkasim sodë buke në tepsi Aplikojmë një shtresë të peroksidit të hidrogjenit I shtojmë sodë të bukës përmbi E lëmë përzierjen që …

Qysh me i pastru tepsitë me lehtësi? Read More »

Qysh me ditë pse duhet larë rrobat me ujë të ftohtë?

Uji i ftohtë paraqet më shumë se sfida e larjes së përditshme në lavanderi. Përparimet teknologjike, si në lavatriçet ashtu edhe në detergjentet, kanë bërë të mundur larjen me ujë të ftohtë si një nga opsionet shumë efektive, thekson eksperti i kujdesit të rrobave Steve Boorstein. Ndonjëherë është mënyrë shumë e sigurtë se sa larja …

Qysh me ditë pse duhet larë rrobat me ujë të ftohtë? Read More »

Qysh me largu plastikën e shkrirë nga shporeti?

Ndodhë që rastësisht të harrojmë pllakën e shporetit lëshuar, e të vendosim ndonjë gjë plastike mbi të. Për të larguar plastikën lehtësisht, ndiqni këto këshilla. 1.Mos tentoni ta largoni plastikën gjatë kohës që pllaka është ende e ngrohtë, pasi që vetëm do ta përkeqësoni gjendjen. 2.Pasi të jetë ftohur, mbuloni sipërfaqen e plastikës së shkrirë …

Qysh me largu plastikën e shkrirë nga shporeti? Read More »

Qysh me mbjellë çaj kamomili në shtëpi?

Përbërësit: fara kamomili kavanoz qelqi me kapak përzierje e dheut. 1.Mbuloni sipërfaqen e kavanozit me dhe. 2.Shtoni ujë mbi dhe, dhe vendosni farat e kamomilit mbi sipërfaqe. Farat e kamomilit rriten më së miri në dritën direkte të diellit, kështu që nuk është e nevojshme të mbulohet. 3.Pasi të kenë lulëzuar, largoni kamomilin nga kavanozi …

Qysh me mbjellë çaj kamomili në shtëpi? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME