Mirëmbajtje shtëpiake

Qysh me i largu njollat me peroksid hidrogjeni?

Peroksidi i hidrogjenit nuk është efektiv vetëm në shëndetësi, por është edhe largues i shkëlqyeshëm i njollave. Ai mund të largoj qdo njollë nga qdo material në vetëm disa minuta, në momentin që kombinohet me deterxhent enësh. Nevojitet: ½ gote peroksid hidrogjeni 1 lugë deterxhent enësh. 1.Kombinohen përbërësit në një gotë. 2.Vendosni pak nga masa …

Qysh me i largu njollat me peroksid hidrogjeni? Read More »

Qysh me ditë sa shpesh duhen ndërruar peshqirët?

Peshqirët janë faktor shumë të rëndësishëm për zhvillimin dhe rritjen e baktereve dhe kërpudhave. Në ta mund të mblidhen qelizat e vdekura të lëkurës, sekrecionet nga hunda, sekrecionet fekale dhe urinare si dhe mikrobe të tjera të shumta në banjo, duke përfshirë pikat nga filgjani i WC-së. Patologu dhe mikrobiologu, Philip Tierno, nga Universiteti i …

Qysh me ditë sa shpesh duhen ndërruar peshqirët? Read More »

Qysh me e largu erën nga frigoriferi?

Me rëndësi është, natyrisht, ta pastroni rregullisht. Më së miri me leckë të cilën e keni lagur në tretje të ujit me uthull. Frigoriferin gjithnjë zbrazeni nga ushqimet të cilëve ju ka skaduar afati i përdorimit dhe përpiquni që ato që shpërndajnë aroma të forta t’i mbani në enë të mbyllura. Gjithashtu, në frigorifer për …

Qysh me e largu erën nga frigoriferi? Read More »

Qysh me zgjedhë ngjyrën për mure?

Zgjedhja e ngjyrës për mure kryesisht është më e rëndë se sa vetë ngjyrosja: prandaj në fillim është e rëndësishme që të siguroni mostrën dhe katalog të ngjyrave. Pra, në fillim zgjedhne ngjyrën (ose kombinimin e ngjyrave) e cila do të jetë baza për të gjitha. Zgjedhja sigurisht mvaret nga atmosfera që dëshironi të krijoni. …

Qysh me zgjedhë ngjyrën për mure? Read More »

Qysh me i pastru tepsitë me lehtësi?

Kjo metodë ju kursen kohë pasiqë aplikimi i gjërave të nevojshme është i shpejtë dhe në ndërkohë që presim reagimin e përzierjes, mund të shfrytëzoni kohën duke bërë punë të tjera të shtëpisë. Spërkasim sodë buke në tepsi Aplikojmë një shtresë të peroksidit të hidrogjenit I shtojmë sodë të bukës përmbi E lëmë përzierjen që …

Qysh me i pastru tepsitë me lehtësi? Read More »

Qysh me largu plastikën e shkrirë nga shporeti?

Ndodhë që rastësisht të harrojmë pllakën e shporetit lëshuar, e të vendosim ndonjë gjë plastike mbi të. Për të larguar plastikën lehtësisht, ndiqni këto këshilla. 1.Mos tentoni ta largoni plastikën gjatë kohës që pllaka është ende e ngrohtë, pasi që vetëm do ta përkeqësoni gjendjen. 2.Pasi të jetë ftohur, mbuloni sipërfaqen e plastikës së shkrirë …

Qysh me largu plastikën e shkrirë nga shporeti? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME