Kafshë & Insekte

Qysh me i mbajtë macet larg oborrit?

1.Një tjetër trik që funksionon si ilaç kundër neveritjes së maceve është mashtrimi me anë të gurëve. Ndoshta nuk është diçka e veçantë, por macet preferojnë që të zhyten lirshëm në fëlliqësira apo papastërti. 2.Macet nuk kanë dëshirë të ecin mbi materiale të ashpra apo të forta. Kështuqë, jmund të vendosni nëpër tokë diçka që …

Qysh me i mbajtë macet larg oborrit? Read More »

Qysh me u kujdes për kafshë shtëpiake?

1.Planifikoni planin tuaj buxhetor për përkujdesje ndaj kafshës suaj shtëpiake. Edhe pse për kafshë shtëpiake nuk duhen shpenzime të mëdha, nuk do të thotë që nuk do të keni asnjë shpenzim. 2.Sapo të merrni kafshën shtëpiake sigurohuni se do ta dërgoni tek veterinari menjëherë për të kontrolluar nëse kafsha është plotësisht e shëndetshme. 3.Sigurohuni që …

Qysh me u kujdes për kafshë shtëpiake? Read More »

Qysh Me i Dite Reziqet nga Qenjte e Pavaksionuar?

Sëmundjet infektive të qenve endacakë dhe të pavaksinuar që mund të transmetohen te njeriu janë shumë të rrezikshme, sepse shpesh mund të shkaktojnë dhe vdekjen. Njëra nga këto sëmundje është dhe tërbimi. Kjo sëmundje, sipas specialistëve, është shumë e pranishme në vendet e Evropës dhe kur prek qenin i dëmton atij sistemin nervor qendror. Nëse …

Qysh Me i Dite Reziqet nga Qenjte e Pavaksionuar? Read More »

Qysh Me Mesu Qenin me u Ndal dhe te Qendroj ne nje Vend?

A ju duket e pamundur që ta mësoni qenin të ndalet? Duke shfrytëzuar një truk të thjeshtë, siç është përdorimi i ushqimit të preferuar të qenit, do ta keni lehtë t’ia mësoni qenit tuaj urdhrin “ndal” ose “në vend”. Ushqimi i dashur për qenin është një motivues i fuqishëm edhe për qentë më kokëfortë. * …

Qysh Me Mesu Qenin me u Ndal dhe te Qendroj ne nje Vend? Read More »

Qysh Me Vepru në Rast Aksidenti të Kafshës?

Kafshët, sikurse fëmijët e vegjël, janë qenie kurioze dhe të lëvizshme. Ndodh shpesh që ato të përfshihen në aksidente. Aksidentet janë një prej faktorëve më kërcënues për jetën e kafshës shtëpiake. Endri Haxhiraj, mjek veterinar Më e mira është që ato të parandalohen, por kjo nuk varet gjithmonë nga pronari. Prandaj është e nevojshme që …

Qysh Me Vepru në Rast Aksidenti të Kafshës? Read More »

Qysh Me u Rujt nga Sulmi i Peshkaqenit Gjate Notit?

Edhe peshkaqenet me famekeq nuk jane aq te rrezikshem sa sygjerojne imazhet e frikshme publike. Me pak se 100 sulme te peshkaqeneve raportohen cdo vit anembane botes, dhe shumica e tyre nuk jane fatale. Disa peshkaqene mund te duken te rrezikshem por kurre nuk eshte bere e ditur qe ata sulmojne njeriun, dhe shumica prej …

Qysh Me u Rujt nga Sulmi i Peshkaqenit Gjate Notit? Read More »

Qysh Me u Kujdes per Lekuren pas Pickimit te Mushkonjave?

Mickonjat jane insekte te merzitshme ne cdo aspekt, e sidomos kur te pickojne edhe lene mbrapa tyre ca helm qe e inicion nje proces luftimi ne mes rruzave te bardha te gjakut tone kunder atij helmi. Kjo rezulton ne kruarjen dhe iritimin e lekures, mirepo ka menyra te ndryshme te evitimit. Perveq produkteve te ndryshme …

Qysh Me u Kujdes per Lekuren pas Pickimit te Mushkonjave? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME