Psikologji

Qysh me largu depresionin gjatë dimrit?

Depresioni dhe melankolia janë të shpeshta gjatë stinës së dimrit. Nëse vëreni se jeni të lodhur dhe nën depresion, më shumë sesa gjatë verës, ekziston mundësia që të vuani prej çrregullimit afektiv sezonal. Rreth 10-20% e popullatës botërore vuajnë nga ky çrregullim, ndërsa që shumica ndjejnë mungesë energjie dhe vullnet për punë. Shkaktari është mungesa …

Qysh me largu depresionin gjatë dimrit? Read More »

Qysh me i ditë faktorët që ndikojnë në peshën tuaj?

Ndërkohë që janë disa faktorë që mund të ndikojnë në peshë, tri ndër to kanë ndikim më të madh e ato janë: pijet, stresi dhe gjumi. PIJET: Nëse ju dëshironi të humbni peshë, çaji gjelbërt do të ishte një zgjidhje e thjeshtë dhe ekonomike. Studimet kanë treguar se gratë që e konsumojnë atë rregullisht kanë një …

Qysh me i ditë faktorët që ndikojnë në peshën tuaj? Read More »

Qysh me ndërtu mendime pozitive?

Mendimet tuaja janë përgjigje që shkaktohen nga emocionet në aktivitete normale ditore. Prandaj, këto janë të rëndësishme për shëndetin dhe kualitetin e jetës suaj. Ju mund të mos jeni në gjendje të ndryshoni punën, familjen, qytetin tuaj, por ju absolutisht jeni në gjendje të ndryshoni perspektivën tuaj drejt këtye qështjeve. 1.Gjeni anën pozitive nga sfidat …

Qysh me ndërtu mendime pozitive? Read More »

Qysh me largu ankthin?

Këshillohet të shmangen qëndrimet strikte e shumë protektivë kundrejt fëmijëve, duhet pasur kujdes në trasmetimin e ankthit që prindërit mbartin për të mos e trasmetuar të fëmijët, mbështetini kur kanë nevojë, vlerësojini kur duhet, mos mbysni nismat dhe ndihmojini të rritin besimin në vetvete. 1.Pakësimi i alkolit, duhanit, kafesë apo pijeve me kafeinë, drogave të …

Qysh me largu ankthin? Read More »

Qysh me pasë gjumë më të mirë?

1.Kujdesuni për lëkurën. Pa marrë parasysh sa të lodhur jeni në mbrëmje, largoni makeup-in me pastrues të butë për lëkurë. Aplikoni kremë zbutëse. 2.Flini në shpinë. Disa studime kanë treguar se duke fjetur në shpinë parandaloni rrudhjen e lëkurës. 3.Mbulesat e jastëkëve zëvendësoni me materiale të mëndafshta.

Qysh me largu stresin?

1. Masazhoni shuplakat e duarve Fillimisht tundini ato! Më pastaj fërkoni shuplakat në mënyre që të nxehen. Tërhiqeni secilin gisht me radhë (jo shumë fortë). Shtypeni majën e secilit gisht me gishtat e dorës tjetër, shpejt dhe fort. Gërshetoni gishtat dhe ngadalë tundini ata. Do të ndjeni frymën e nxehtë në gishta.   2. Merrni …

Qysh me largu stresin? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME