Psikologji

Qysh me i ditë bimët më efikase kundër ankthit?

Në ditët e sotme, shumë njerëz vuajnë nga probleme të shëndetit mendor dhe 70 % e tyre marrin qetësues në farmaci me recetë, ndërsa gjysma e tyre përdorin mjekësinë alternative.  Kamomili dhe rozmarina janë zgjidhjet ideale që mund t’ju vijnë në ndihmë dhe të parandalojnë ankthin me të cilin mund të jeni duke u përballur! …

Qysh me i ditë bimët më efikase kundër ankthit? Read More »

Qysh me ditë si ndikon depresioni tek meshkujt?

Meshkujt bien në depresion më shpesh se femrat gjatë shtatëzënisë së partnereve, për shkak se qysh atëherë fillojnë ti ndiejnë ndryshimet në relacionin me partnerin e tyre. Gruaja fillon të shpreh më shumë interesim për fëmijën e palindur dhe ky ndjehet i lënë anash, vërejnë ekspertë tjerë. Pas shtatëzënisë ndërkaq, të dytë ndjehen të lodhur, …

Qysh me ditë si ndikon depresioni tek meshkujt? Read More »

Qysh me i ditë llojet e çrregullimeve të gjumit?

Llojet e çrregullimeve të gjumit ndryshojnë sipas rasteve specifike, gjithashtu edhe simptomat janë të ndryshme. Disa njerëz kanë shqetësime vetëm për shkak të gjëndjes së tyre shëndetësore, disa të tjerë kanë probleme vetëm nga pakujdesia që tregojnë ndaj gjumit. Pagjumësia është një ndër problemet që hasim më shpesh tek njerëzit që vuajnë nga çrregullimet e …

Qysh me i ditë llojet e çrregullimeve të gjumit? Read More »

Qysh me e ditë rëndësinë e gjumit të shëndetshëm?

Gjumi ndikon drejtpërsëdrejti në sistemin endokrin dhe metabolizmin, që ndikojnë direkt në gjenerimin e hormoneve dhe rigjenerimin e energjisë. Gjumi gjithashtu ka rëndësi për rritjen e qelizave, rëndësia e të cilave është e pamohueshme. Gjumi ka efekt direkt në funksionimin e rregullt të trurit, në aftësinë e përqendrimit dhe të ruajtjes së memories. Na bën …

Qysh me e ditë rëndësinë e gjumit të shëndetshëm? Read More »

Qysh me i ditë simptomat fizike të depresionit?

Shumë prej nesh i njohim simptomat e depresionit. Por, ndoshta ju nuk e dini se depresioni mund të shoqërohet me shumë simptome të tjera fizike. Në fakt, shumë njerëz vuajnë nga dhimbjet kronike e deri te simptomat fizike. Këtu përfshihen: Kokëdhimbjet: Këto paraqiten pothuajse tek të gjithë njerëzit me depresion. Nëse deri tani keni pasur dhimbje …

Qysh me i ditë simptomat fizike të depresionit? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME