Shkolla

Qysh me kuptu pasqyrimin matematik?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat matematike, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu pasqyrimin matematik? Le të jenë A, B dy bashkësi joboshe. Rregullën apo ligjin f me anën e të cilit çdo elementi të bashkësisë A i shoqërohet pikërisht një element i bashkësisë B, e quajmë pasqyrim të bashkësisë A në bashkësinë B. Tash nuk ka më …

Qysh me kuptu pasqyrimin matematik? Read More »

Qysh me kuptu logaritmin matematik?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat matematike, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu logaritmin matematik? Ne qoftë se b>0, b ≠1, atëherë barazimi x=by  është ekuivalent me y=logbx Tash nuk ka më lehtë se të mësosh online te www.almooc.com. Procedura është fare e thjeshtë: me një të klikuar në linkun www.almooc.com përzgjidhni …

Qysh me kuptu logaritmin matematik? Read More »

Qysh me mësu e-learning?

ALMOOC është një paketë inovative për promovimin e e-learning, strukturuar për stimulimin e nxënies në distancë për disa lëndë si: Matematikë, Programim, Gjuhë Angleze, Fizikë dhe pritet që së shpejti të përfshihet Kimia dhe lëndë të tjera. Në botën e sotme, ku teknologjia po zëvendëson jo vetëm mënyrën e ndërveprimit por edhe realizimin e shërbimeve, …

Qysh me mësu e-learning? Read More »

Qysh me mësu Anglishten nga shtëpia?

Avancimi i Teknologjisë Informative, respektivisht aplikimi i metodave inovative nuk e sfidon mësimnxënien klasike por kontribuon efektivisht në nxënien e shpejtë, të saktë dhe cilësore. Përparimi i teknologjisë ushtron ndikimin e vet në shumë fusha, por shumë i rëndësishme është impakti pozitiv që reflekton në mënyrën e mësimnxënies.Mësimi klasik i një lënde mësimore sot është …

Qysh me mësu Anglishten nga shtëpia? Read More »

Qysh me mësu Matematikën?

Sot lëndët mësimore, si Matematika, nga klasa e V-të deri në të XII-tën mund të përvetësohen më mirë përmes seancave online FALAS, dedikuar ekskluzivisht shkollarëve të të gjitha trojeve shqiptare. Për shumë nxënës,lënda e Matematikës ka qenë një sfidë e vështirë për t’u kapërcyer, madje edhe për ata të cilët janë më të familjarizuar me …

Qysh me mësu Matematikën? Read More »

Qysh me mësu më mirë dhe në mënyrë efektive?

Studentët e panumërt fillojnë semestrin me qëllime të mira, por përfundojnë atë në mënyrë të çorganizuar dhe jo duke përdorur kohën e tyre në mënyrë efektive. Për të marrë nota më të mira se mesatarja juaj e mëparshme, ju do të duhet të bëni një vetë-vlerësim të asaj që ju jeni duke bërë gabim dhe të …

Qysh me mësu më mirë dhe në mënyrë efektive? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME