Prindërore

Qysh me e zhvillu ndjenjën e dhembshurisë tek fëmijët?

Njeriu është një qenie biopsikosociale. Funksionimi i rregullt i sistemit të mendimit dhe ndjenjave kërkon një zhvillim të shëndetshëm biologjik. Ky individ mbrohet me anë të përkujdesjes dhe një ambienti të pastër. Mbrojtja e anës biologjike kërkon mund dhe ndonjëherë të bën viktimë të stresit. Prishja e sistemit të mendimit dhe ndjenjave i hap rrugë …

Qysh me e zhvillu ndjenjën e dhembshurisë tek fëmijët? Read More »

Qysh me i trajtu lythat tek fëmijët?

Lythat paraqiten kryesisht për shkak të veprimit të një virus të njohur si virusi Papilloma. Shumë lloje të ndryshme të tensioneve të këtij virusi Papilloma, janë përgjegjës për këto tumore dashamirëse të vogla, që ne i quajmë lytha. Viktimat kryesore të virusit, janë fëmijët dhe adoleshentët. Pika hyrëse e virusit është lëkura jonë. Kur lëkura …

Qysh me i trajtu lythat tek fëmijët? Read More »

Qysh me i zhvillu aftësitë e fëmijëve?

Të gjithë prindërit kanë dëshirë që fëmijët e tyre të realizojnë ëndrrat e tyre. E tani shkencëtarët besojnë që kanë gjetur një mënyrë për t’i ndihmuar në këtë aspekt. Fëmijët të cilët kanë konsumuar tableta të vajit të peshkut kanë përmirësuar aftësitë e tyre për të lexuar në vetëm tre muaj. Studimi suedez për acidet …

Qysh me i zhvillu aftësitë e fëmijëve? Read More »

Qysh me i ditë vlerat ushqyese të domosdoshme për fëmijë?

Kalciumi: Ndërton eshtra dhe dhëmbë të fortë, nxit nerva të shëndetshme dhe funksionin e muskujve, ndihmon mpiksjen e gjakut dhe ndihmon trupin të konverton ushqimin në energji. Acidet esenciale yndyrore (EFAs): Ndihmojnë në ndërtimin e qelizave, rregullojnë sistemin nervor, forcojnë sistemin kardiovaskular, ndërtojnë imunitetin, dhe ndihmojnë trupin në absorbimin e gjërave ushqimore. Të rëndësishme për …

Qysh me i ditë vlerat ushqyese të domosdoshme për fëmijë? Read More »

Qysh me ditë sa ujë duhet të konsumojnë fëmijët?

Fëmijët e moshës dyvjeçarë do të duhej të konsumonin 1.3 litra ujë, deri në moshën pesë vjeçe 1.6 litra, ndërsa adoleshentët dy litra ujë. Gjatë kohës sa fëmijët të lozin ata mund të harrojnë etjen, që sidomos gjatë ditëve të ngrohta të verës mund të jetë e rrezikshme dhe të ndikojë në dehidrim, madje edhe …

Qysh me ditë sa ujë duhet të konsumojnë fëmijët? Read More »

Qysh me nxitë zhvillimin e të folurit tek fëmijët?

Çfarë mund të bëjnë prindërit që të nxisin të folurit tek fëmijët: Flisni shumë Fëmijën mund ta veshim duke mbajtur gojën mbyllur apo duke i folur ashtu që ia përshkruajmë tërë procesin dhe gjithçka që shohin apo mendojmë. “Mami është duke veshur beben, është duke e pastruar, tani do përdorim sapunin…” këto fjalë dhe fjali …

Qysh me nxitë zhvillimin e të folurit tek fëmijët? Read More »

Qysh me i ditë pasojat e ndëshkimit fizik?

Hulumtimet kanë gjetur efekte negative që në fëmijëri dhe më gjerë… Sipas një studimi në Univerzitetin e Teksasit, analiza rreth të rrahurit të fëmijëve ka përfshirë më shumë se 160.000 fëmijë. Kjo është analizë e plotë që tregon efektet anësore që mund të paraqiten tek fëmijët. Për fillestarët, ndëshkimi nënkupton të rrahurit me duar prapa …

Qysh me i ditë pasojat e ndëshkimit fizik? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME