Prindërore

Qysh Me Planifiku Femijet kohen?

Fëmijët janë të zënë me shumë aktivitete të ndryshme duke filluar që nga detyrat e shtëpisë, lojërat etj. Por edhe prindërit kanë një program të ngjeshur. Prindërit duhet të bashkëpunojnë me fëmijët për të arritur më të mirën dhe për të përdorur kohën në mënyrën e duhur. Si mund ta mësoni fëmijën me planifikimin e …

Qysh Me Planifiku Femijet kohen? Read More »

Qysh Me Organizu Ditelindjen e Femijes?

Organizimi i mirë edhe në këtë rast, është gjysma e punës, prandaj duhet që me kohë të filloni me përgatitjet. Në fillim, duke u nisur nga dëshirat e fëmijës dhe nga mundësitë që keni, vendosni se ku do të festoni. Zakonisht fëmijët insistojnë që ta festojnë ditëlindjen jashtë shtëpie, sidomos nëse edhe ndonjë shok a …

Qysh Me Organizu Ditelindjen e Femijes? Read More »

Qysh Me Vepru me Femijen qe Rrefuzon Ushqimin?

Kilet e tepërta te fëmijët, sipas mjekëve, janë pasojë direkte e shprehive të këqija në ushqim dhe mungesës së aktivitetit fizik: fëmijët gjithnjë e më shumë qëndrojnë ulur para televizorit, apo kompjuterit, më së shpeshti hanë ushqime të shpejta (fast food), ëmbëlsira dhe ushqime grimcuese, prandaj fitohet përshtypja se gjeneratat e reja nuk dinë të …

Qysh Me Vepru me Femijen qe Rrefuzon Ushqimin? Read More »

Qysh Me Udhetu me Femije te Vegjel?

Gjatë viteve të fundit kemi rritje të konsiderueshme të numrit të udhëtimeve, madje edhe drejt vendeve të largëta. Kjo preferencë nuk është vetëm e çifteve, por edhe e familjeve me fëmijë të vegjël. Ky fakt ka bërë që të rritet edhe kërkesa e informacionit dhe këshillat rreth normave kryesore të sigurisë kur nisesh për një …

Qysh Me Udhetu me Femije te Vegjel? Read More »

Qysh Me u Regjistru ne Klasen e Pare?

Shkollat janë të detyruara të regjistrojnë të gjithë nxënësit që banojnë në zonën e tyre të mbulimit. Prindërit mund të kërkojnë të regjistrojnë fëmijët e tyre në një institucion arsimor tjetër edhe nëse jetojnë jashtë zones së mbulimit të këtij institucioni. Kërkesa merret në shqyrtim nga komuna dhe bazuar në vendet e lira që ka …

Qysh Me u Regjistru ne Klasen e Pare? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME