Prindërore

Qysh me ditë ndikimin e peshkut tek fëmijët?

Një hulumtim i ri thotë që fëmijët që hanë më shpesh peshk dhe vaj peshku mund të jenë lexues më të mirë se sa moshatarët e tyre, shkruan DailyMail.  Hulumtuesit zbuluan se aftësia e fëmijëve për të lexuar është përmirësuar dukshëm pas konsumimit të Omega 3. Ekspertët thonë se gjetjet ritheksojnë rëndësinë e konsumimit të …

Qysh me ditë ndikimin e peshkut tek fëmijët? Read More »

Qysh me i ditë dëmet nga teknologjia tek fëmijët?

Nëse më përpara fëmijët qanin kur u merrje lodrat nga duart, tani qajnë kur u merr celularin. Ndonëse prindërit mahniten pas aftësisë që ka një i vogël për të naviguar në internet, vlen për t’u thënë se kjo rutinë shkakton jo pak probleme në zhvillimin mendor të fëmijëve. Një studim i ri i paraqitur këtë …

Qysh me i ditë dëmet nga teknologjia tek fëmijët? Read More »

Qysh me ditë sa duhet të peshojnë bebet sipas gjatësisë?

Para së gjithash na duhet t’ju themi sërish se çdo fëmijë është i ndryshëm nga tjetri. Përmasat e një të porsalinduri Nëse fëmija vjen në jetë nga java 38-42 (duke llogaritur javët nga ndërprerja e ciklit), fëmija do të ketë një peshë nga 2.600-4.000 gr, ku mesatarja do të jetë 3.500 gr. Gjatë 3-4 ditëve …

Qysh me ditë sa duhet të peshojnë bebet sipas gjatësisë? Read More »

Qysh me ditë sa kohë i duhet trupit të shërohet pas lindjes?

Besimi i vjetër se trupit të gruas i mjafton vetëm gjashtë javë nga lindja të kthehet në gjendje normale është fantazi, zbulon hulumtimi i fundit Shtatzënia është, në kuptimin fizik, ndryshimi i madh për trupin e nënës. Organet e saj lëvizin, krijohen rreth një litër e gjysmë më shumë gjak, si dhe përjeton ndryshime të mëdha …

Qysh me ditë sa kohë i duhet trupit të shërohet pas lindjes? Read More »

Qysh me parandalu dembelizmin e syrit tek fëmijët?

Në lindje fëmija ka afërsisht 10% të shikimit të të rriturit dhe gradualisht deri në moshën 6 vjeçare, syri, rrugët e pamjes dhe qendra e shikimit në tru maturohen gradualisht për të arritur deri në 100% të kapacitetit. Tjetër shkak i shpeshtë i ambliopisë është anisometropia, që ka të bëjë me diferencën e numrave të …

Qysh me parandalu dembelizmin e syrit tek fëmijët? Read More »

Qysh me ditë kur rrezikohen fëmijët nga shikimi?

Që ne moshën 14-15 vjeç praktikisht çdo fëmijë vuan nga miopia. Si rezultat i zhvillimit të teknologjisë bashkëkohore me hapa shumë të shpejtë, vitet e fundit miopia tek fëmijët e moshave të vogla dhe mesatare kryesisht është rritur. Sistemi i shikimit të fëmijëve ndodhet në zhvillim të përhershëm, prandaj që faktorët e dëmshëm të mjedisit …

Qysh me ditë kur rrezikohen fëmijët nga shikimi? Read More »

Qysh me i ditë mungesat nutricionale tek fëmijët autist?

Autizmi është një sëmundje që prek aftësitë e personit për të komunikuar me të tjerët; karakterizohet me mungesë të interesit për botën për rreth dhe paaftësi për aktivitete shoqërore. Studiuesit nuk e dinë shkakun e kësaj sëmundjeje, por ata dyshojnë se faktorë gjenetikë dhe të mjedisit mund të ndikojnë. Mungesat nutricionale (të ushqimit) tek fëmijët …

Qysh me i ditë mungesat nutricionale tek fëmijët autist? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME