Familja

Qysh Me Reagu kur Femija Meket?

Gjate mekjes femija pushon se marruri fryme dhe humbet vetedijen per nje perjudhe te shkurter kohore. Zakonisht kjo ndodhe menjehere pas nje ndodhie qe e frikeson ose i krijon dhimbje fizike apo emocionale femijes suaj. Me e hasura njihet me termin mavijosje ose forma me nxirje. Mjeket shpjegojne se fenomeni i mekjes vjen si pasoje e nje procesi gjate te cilit …

Qysh Me Reagu kur Femija Meket? Read More »

Qysh Me Planifiku Femijet kohen?

Fëmijët janë të zënë me shumë aktivitete të ndryshme duke filluar që nga detyrat e shtëpisë, lojërat etj. Por edhe prindërit kanë një program të ngjeshur. Prindërit duhet të bashkëpunojnë me fëmijët për të arritur më të mirën dhe për të përdorur kohën në mënyrën e duhur. Si mund ta mësoni fëmijën me planifikimin e …

Qysh Me Planifiku Femijet kohen? Read More »

Qysh Me Perballu Pikellimin?

Humbja e dikujt apo diçkaje që doni, është shumë e dhimbshme. Pas një humbje domethënëse, ju mund të përjetoni të gjitha llojet e vështirësive dhe emocioneve të pa pritura, sikur shoku, zemërimi dhe faji. Ndonjëherë  mund të duket se pikëllimi nuk do të largohet kurrë. Përderisa këto ndjenja mund të jenë frikësuese dhe dërrmuese ,ato janë reaksione normale ndaj …

Qysh Me Perballu Pikellimin? Read More »

Qysh Me Organizu Ditelindjen e Femijes?

Organizimi i mirë edhe në këtë rast, është gjysma e punës, prandaj duhet që me kohë të filloni me përgatitjet. Në fillim, duke u nisur nga dëshirat e fëmijës dhe nga mundësitë që keni, vendosni se ku do të festoni. Zakonisht fëmijët insistojnë që ta festojnë ditëlindjen jashtë shtëpie, sidomos nëse edhe ndonjë shok a …

Qysh Me Organizu Ditelindjen e Femijes? Read More »

Qysh Me Vepru me Femijen qe Rrefuzon Ushqimin?

Kilet e tepërta te fëmijët, sipas mjekëve, janë pasojë direkte e shprehive të këqija në ushqim dhe mungesës së aktivitetit fizik: fëmijët gjithnjë e më shumë qëndrojnë ulur para televizorit, apo kompjuterit, më së shpeshti hanë ushqime të shpejta (fast food), ëmbëlsira dhe ushqime grimcuese, prandaj fitohet përshtypja se gjeneratat e reja nuk dinë të …

Qysh Me Vepru me Femijen qe Rrefuzon Ushqimin? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME