Familja

Qysh me i zgjidhë problemet brenda familjes?

1.Problemet brenda familjes mund të jenë mjaftë të dhimbshme, e sidomos nëse këto probleme ndodhin gjatë festave kur supozohet që familja të kalojë kohë të bukur me njëri tjetrin. Prandaj, prisni që ti diskutoni problemet me anëtarët e familjes pasi që të ju ketë kaluar nervoza e inati. 2.Edhe pse më e lehtë për secilin …

Qysh me i zgjidhë problemet brenda familjes? Read More »

Qysh me i ndihmu fëmijët gjatë lojës së tenisit?

Si prindër ndikoni në përvojën e fëmijës suaj në tenis nëpërmjet reagimeve që shfaqni dhe mundësive që ofrohen për fëmijën tuaj. Është e vështirë të dini se çfarë reagime të bëni, cilat veprime janë veprimet e “drejta” dhe si të mbështetni më mirë fëmijën tuaj. Më poshtë janë disa këshilla për të ndihmuar përfshirjen tuaj …

Qysh me i ndihmu fëmijët gjatë lojës së tenisit? Read More »

Qysh me filtru përmbajtjen e internetit për femijë?

Fëmijët dhe teknologjia jo gjithëherë janë kombinim i mirë, andaj na takon neve të rriturve që t’a menaxhojmë këtë situatë. Është e vështirë që t’ja ndalosh përdorimin e pajisjeve që kanë çasje në internet, si dhe më e vështirë t’i monitorosh se çfarë po bëjnë në internet. Andaj mënyrë e mirë është t’a konfigurojmë OpenDNS …

Qysh me filtru përmbajtjen e internetit për femijë? Read More »

Qysh me menaxhu daljen e dhëmbëve te foshnjat?

Qetësoni mishin e dhimbshëm të dhëmbëve dhe pakësojeni mundimin që shpesh shoqëron daljen e dhëmbëve te bebet. Ju do të keni nevojë për: Gisht të pastër Shtupë (pecetë për fshirje) Goma për dhëmbë Lugë të ftohur Biskota për dhëmbë Sos ose jogurt molle Qetësues të dhimbjes Një peshqir të pastër (opsionale) Hapat Hapi 1 Fërkojani …

Qysh me menaxhu daljen e dhëmbëve te foshnjat? Read More »

Qysh me parandalu zjarrin gjatë dimrit?

Gjatë kohës së dimrit rreziku që shtëpia të merr flakë është më i madh se në kohërat tjera për shkak të përdorimit të paisjeve të ndryshme për ngrohje. Andaj gjatë dimrit mbrojeni veten dhe familjen duke ndjekur këshilla që ndihmojnë në parandalimin e zjarrit. Siguria në gatim Asnjëherë mos e leni furrën pa mbikqyrje, sidomos …

Qysh me parandalu zjarrin gjatë dimrit? Read More »

Qysh me u regjistru online si diasporë?

Kush mund të regjistrohet: 
Çdo person që ka vendbanim apo vendqëndrim jashtë Republikës së Kosovës, që ka lindur ose ka prejardhje familjare nga Kosova.

Qëllimi
Qëllimi i Regjistrit është evidencimi i numrit të saktë të pjesëtarëve të diasporës dhe mërgatës, shtrirja e tyre gjeografike, struktura demografike në funksion të ruajtjes së identitetit kulturor, gjuhësor dhe arsimor, si dhe zbatimi i politikave të përgjithshme në mbështetje të pjesëtarëve të diasporës dhe të mërgatës nga institucionet e Republikës së Kosovës, shtetet ku jeton dhe vepron diaspora e mërgata dhe formave të organizimit të tyre.

Saktësia e të dhënave
Të dhënat në Regjistër duhet të jenë të sakta.

bota

Çfarë përmban regjistri: 

  • Kartela individuale përmban të dhënat personale, arsyen e shpërnguljes, profesionin etj.
  • Kartela familjare përmban bashkësinë e personave që deklarojnë se jetojnë bashkë.
  • Regjistrimi i bizneseve -pronësia e biznesit, lloji i veprimtarisë dhe aktiviteti i biznesit të pjesëtarëve të diasporës dhe mërgatës.
  • Regjistrimi i shoqatave, i klubeve dhe i organizatave të ndryshme të diasporës dhe mërgatës.

Siguria e të dhënave
Profili juaj dhe të dhënat do të jenë të mbrojtura sipas Ligjit nr. 03/L-172 për Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

Hapi 1:
Adresa e platformës elektronike për t’u regjistruar është www.rdks.info

Hapi 2:
Me hapjen e webfaqes do të ballafaqoheni me një proces të thjeshtë për t’u regjistruar ku ju shfaqet kjo tabelë për regjistrim në këndin e majtë të poshtëm, ku ju duhet t’i plotësoni Emrin, Mbiemrin, E-mailin dhe Fjalëkalimin

Qysh me u regjistru online si diasporë?

Ndërsa pasi që të jeni të regjistruar, herët e tjera ju mund të kyçeni direkt duke shkruar E-mailin dhe Fjalëkalimin.

 

 

 

Qysh me u regjistru online si diasporë?

Qysh me i mësu fëmijët për paratë?

Gjatë rritjes, fëmijët fillojnë të mendojnë më shumë për paratë, dhe është proces i rëndësishëm që t’i mësoni së qysh me i kursy më shumë, qysh me shpënzu më mençur. Në këtë kohë krize financiare, është shumë e dhimbshme nëse nuk arrini t’i plotësoni dëshirat që fëmijët tuaj kërkojnë si dhuratë për ta. Mirëpo mënyra …

Qysh me i mësu fëmijët për paratë? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME