Edukim

Qysh me i ditë efektet e shikimit të gjatë të televizionit?

Studimi i shkencëtarëve nga qendra mjekësore e Universitetit Ohio, pjesërisht i financuar edhe nga ministria e mbrojtjes së SHBA-së, duhet t’i bëjë të reflektojnë njerëzit e natës. Hulumtuesit i kanë ekspozuar minjtë në dritën e zbehtë dhe kanë vënë re ndryshime në sjelljen dhe trurin e tyre, simptoma jashtëzakonisht të ngjashme si tek njerëzit depresivë. …

Qysh me i ditë efektet e shikimit të gjatë të televizionit? Read More »

Qysh me i ditë rregullat e mirësjelljes?

1. Kur dëshironi të hyni në dhomën e dikujt, bëni rutinë duke trokitur në derë. Edhe personat tjerë kështu do të mësojnë dhe trokasin njëlloj. 2. Është mirë të mbani sekrete për nëntë gjëra: Mosha, pasuria, grindjet familjare, feja, problemet shëndetësore, dashuria, dhuratat, nderi dhe turpi. 3. Asnjëherë mos shkoni ta vizitoni dikë pa i …

Qysh me i ditë rregullat e mirësjelljes? Read More »

Qysh me i kuptu aksiomat e incidencës në matematikë?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat matematike, e nganjëherë s’mund t’i kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me i kuptu aksiomat e incidencës? Nëse A dhe B shënojnë dy pika të ndryshme, simbolikisht do te shkruajme A ≠ B. Ngjashëm do të kemi edhe për drejtëzat edhe rrafshet. Tash nuk ka më lehtë se të …

Qysh me i kuptu aksiomat e incidencës në matematikë? Read More »

Qysh me kuptu krijimin e valëve dhe llojet e tyre?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat ligjet e Fizikes, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu krijimi i valëve dhe llojet e tyre? Si pasojë e goditjes së gurit në sipërfaqen e ujit, do të krijohen rrathë gjithnjë duke u rrit, të cilët faktikisht formojnë valën Tash nuk ka më lehtë se të mësosh online te www.almooc.com. Procedura është fare e thjeshtë: me një të klikuar në linkun www.almooc.com përzgjidhni lëndën FIZIK …

Qysh me kuptu krijimin e valëve dhe llojet e tyre? Read More »

Qysh me kuptu shumëzimin e matricave?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu detyrat matematike, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu shumëzimin i matricave? Shumëzimi i matricës A=[aij ]mxp me matricën B=[bij]pxn, është i barabartë me matricën C=A∙B të tipit mxn, Elementet Cij të cilës fitohen si shume e prodhimeve të elementeve përkatëse të rreshtit të i-të matricës …

Qysh me kuptu shumëzimin e matricave? Read More »

Qysh me i kuptu vetitë fizike dhe kimike të substancave?

Gjithnjë kemi problem me i kuptu vetit fizike dhe kimike, e nganjëherë s’mund ti kuptojmë ashtu siç duhet.  Qysh me kuptu Vetitë fizike dhe kimike të substancave? Ngjyra, shija tretshmëria, shkrirja, masa, vëllimi, fortësia, shkëlqimi, aroma etj. janë veti të substancave. Tash nuk ka më lehtë se të mësosh online te www.almooc.com. Procedura është fare e thjeshtë: me …

Qysh me i kuptu vetitë fizike dhe kimike të substancave? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME