mjedisi

Qysh me kursy energjinë?

Hapi 1: Fikni cdo gjë që përdor energji elektrike. Nëse ju nuk jeni duke e përdorur atë, ndaleni atë. Kjo vlen edhe për dritat, televizorët, kompjuterat, printerat, dhe kështu me radhë. Vendosni kohëmatës për llambat që të ndalen në baza ditore. Kohëmatësit si këto mund të gjenden në dyqanet harduerike. Bëjeni një rutinë të ndalni dritat dhe pajisjet elektrike …

Qysh me kursy energjinë? Read More »

Qysh me kursy energjinë elektrike në shtëpi?

Përdorimi i energjisë diellore për përgatitjen e ujit të ngrohtë sanitar dhe për ngrohjen e hapësirës banesore. Për një familje mesatare është e mjaftueshme sipërfaqja efektive e kolektorëve prej 3,6 [m2] dhe rezervuari prej 200 litër. Ngrohja diellore është zgjidhje ideale për kursimin e energjisë. Numri i madh i ditëve me diell rezulton me efiçiencë …

Qysh me kursy energjinë elektrike në shtëpi? Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME