Dogana e Kosovës

Qysh me zhdoganu makinën?

Për zhdoganimin e veturës, duhet të ofroheni te Pika Doganore më e afërt (psh. Prizren, Pejë, Podujevë, Terminalet në Prishtinë, etj). Nëse vetura është importuar me qëllim të zhdoganimit, me targa të përkohshme të lëshuara nga vendi eksportues, duhet të keni një faturë të shitblerjes së veturës, deklaratën eksportuese nga vendi eksportues, librezën e qarkullimit …

Qysh me zhdoganu makinën? Read More »

Qysh me i kuptu rreziqet për automjetet e pa zhdoganuara?

Dogana e Kosovës i njofton të gjithë qytetarët e Kosovës, si dhe operatorët ekonomik, që si biznes kanë shit-blerjen e automjeteve, se ditëve në vijim njësitet e doganës do të ndërmarrin fushatë kontrolli ne gjithë Kosovën për ngritjen e nivelit të mbikëqyrjes doganore për automjetet e pa-zhdoganuara. Dogana e Kosovës iu paralajmëron se në bazë të Kodit Doganor …

Qysh me i kuptu rreziqet për automjetet e pa zhdoganuara? Read More »

Qysh me ditë sa kushton zhdoganimi për makinen tuaj? x

Qeveria e Kosovës ka miratuar ndryshimet në ligjin e akcizës, i cili ka filluar të implementohet nga data 1 Korrik 2011. Kurse normat e takses Doganore (10%) dhe TVSH-së (16%) mbesin të njejta dhe aplikohen në vlerën e automjetit. Vlera e automjetit (përveç atyre të reja) përcaktohet nga Dogana e Kosovës përmes katalogëve ndërkombëtar mbi …

Qysh me ditë sa kushton zhdoganimi për makinen tuaj? x Read More »

Kjo eshte arkiva e uebfaqes tonë, keto artikuj janë të vjeter dhe nuk jemi duke i mirembajtur. Ju lutem na vizitoni në platformën e re QYSH.ME