Qysh Me - Kërko - Qysh me i shmangë mikrobet? 
Kyçu

Qysh me i shmangë mikrobet?

Arbona D Arbona D | Keshilla | 18 June 2017 | 15:02

1.Bëni dush menjëherë pasi të keni qëndruar pranë dikujt që është i sëmurë.

Mbani pranë vetes xhel antibakterial që të pastroni duart gjatë kohës që qëndroni pranë atij personi.

Image

 

2.Asnjëherë mos hani e pini ushqim dhe pije nga pjatat e gotat e dikujt tjetër, edhe nëse jeni shumë i afërt me atë person.

Image

 

3.Mbani një stilolaps me vete në rast se ju nevojitet.

Mos merrni stilolapsin nga dora e dikujt tjetër pasi që kështu përhapen mikrobet në masë të madhe.

Image

 

4.Bëni kujdes të veqantë e të shtuar në banjo publike.

Lëshoni ujin me këmbë, shmangni prekjen me duar, mos u ulni pa mbuluar kapakun me palloma etj.

Image

 

5.Mundohuni të pastroni duart sa më shumë gjatë ditës.

Image

 

Komentet

Të Ngjajshme