Qysh Me - Kërko - Qysh e marrin lulet aromen e tyre? 
Kyçu

Qysh e marrin lulet aromen e tyre?

Filane Fisteku Filane Fisteku | Hobi | 20 July 2017 | 02:34

Lulet kanë disa kemikate të cilat tërheqin secilin lloj të insekteve apo zogjve, të cilat i vizitojnë ato dhe i polinizojnë.

Aroma është një përzierje e përberjeve që një bimë mund të prodhojë, e cila zakonisht shfaqet më shumë te një pjesë e bimës.

Petalet përdoren për të bërë parfume. Disa erëra i tërheqin disa insekte më të veçanta. Disa aroma janë më të fuqishme gjatë natës sesa gjatë ditës

Komentet

Të Ngjajshme