Qysh me përgaditë petë të mbështjellura?

Përbërësit:

  • 500 gram petë për pite
  • 300 gram djathë
  • 3 vezë
  • 2 lugë qumësht
  • 200 gram margarinë.

Tunden vezët me qumësht dhe djath të thërmuar.

Priten petët në madhësi 20×30 cm.

Petët lyhen me yndyrë dhe në qoshe vendoset nga masa e përgaditur.

Palohen petët në formë faculete dhe vendosen në tepsi të lyer me yndyrë.

Pjeken në temperaturë 200 gradë.

pete

Qysh me përgaditë bukë franceze të mbushur?

Qysh me përgaditë pite me kungull?